Rakkula Hamiltonin renkaassa pakotti tallimääräykseen – Mercedes paljasti ongelman todellisen laadun

Valtteri Bottas joutui päästämään Lewis Hamiltonin edelleen Sotshin osakilpailussa brittikuskin rakkuloituneen renkaan vuoksi. Mercedes-insinööri Andrew Shovlin paljastaa, millaisesta ongelmasta oli kyse.

Mercedeksen taktiikkapomo James Vowles selvensi tallimääräystä Bottakselle kisan aikana kertomalla, että Hamiltonin renkaassa oli pieni rakkula. Shovlin paljastaa ongelman todellisen luonteen Mercedeksen videolla.

– Se oli hienoinen huoli. Televisiosta pystyi näkemään keskellä rengasta menneen uran. Se ei pystyisi olemaan paljon huonompi. Kun renkailla puristi aiemmin lujaa, ne tulivat niin alttiiksi rakkuloitumiselle. Ongelma on, että tiedät vasta paljon myöhemmin stintillä, kun renkaat ovat kuluneet, miten suuren ongelman olet luonut, Shovlin selventää.

Bottas noudatti Mercedeksen tallimääräystä kuuliaisesti, mutta suomalainen kävi kilpailun jälkeen ihmettelemässä tallitoverinsa takarenkaita. Shovlinin mukaan ongelmasta olisi tullut Hamiltonille vaarallinen, jos hänen asemaansa ei olisi turvattu.

– Olimme huolissamme kisan myöhemmistä vaiheista, joista olisi tullut hänelle paljon suurempi ongelma. Se olisi tehnyt hänet todella haavoittuvaiseksi kisan lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat