Mainos

Rakkaus oli läsnä Matti Nykäsen ja Pia-vaimon arjessa – parisuhteen vahvuus oli anteeksianto: "En parempaa miestä olisi ikinä voinut toivoa itselleni"

2:04
Pia Nykänen puhuu Studio-ohjelmassa avoimesti rakkaudestaan Mattiin.

Studio-ohjelman haastattelema Matti Nykäsen leski, Pia Nykänen, kertoo koskettavasti rakkaudestaan edesmennyttä miestään kohtaan.

Vastikään traagisesti aviomiehensä Matti Nykäsen menettänyt Pia Nykänen kertoo Studio-ohjelman haastattelussa avoimesti rakkaudesta. Mäkihyppylegenda Matti Nykänen oli koko Suomen kansan tietyllä tapaa tuntema mies, mutta millaista oli rakastaa koko Suomen tuntemaa Matti Nykästä?

– Aivan mahtavaa! Matti oli niin tavallinen ihminen. Hellä, luotettava ja erityisesti rakastava. En parempaa miestä olisi ikinä voinut toivoa itselleni, Pia Nykänen kertoo.  

"Matti tuli ja silitti poskeani"

Pariskunnan rakkaustarina sai alkunsa, kun Pia kohtasi vuosia sitten Matin silmästä silmään kotikaupungissaan Joutsenossa. Pia oli tullut Matin keikalle ystävänsä kanssa.

– Menin ystäväni kanssa seisomaan lavan reunalla, niin Matti tuli ja silitti poskeani. Matti pyysi minua ja ystävääni takahuoneeseen. Vietimme yön yhdessä ja seuraavana päivänä lähdimmekin jo Jyväskylään. Siitä alkoi tiivis seurustelumme, Pia muistelee.

Jo vuosia ennen pariskunnan kohtaamista Pia oli kiinnittänyt huomiota Mattiin. Jostain syystä mäkikotka herätti jo nuorena erityistä kiinnostusta Piassa, ja hän seurasi vuosikausia tiiviisti mäkikotkan elämän käänteitä lehdistä.

– 19-vuotiaana tokaisin työtovereilleni, että kyllä vielä joskus nappaan tuon Matin ja kesytän sen. Taisihan siinä niin käydä, Pia muistelee.

”Mattia oli helppo rakastaa”

Rakkaus oli Pian mukaan Nykäsille hyvin luonteva osa arkea. Päivittäisen rakkaudentunnustukset, halailu ja suukottelu oli sekä Pialle että Matille luontevaa. Nykäsillä ei tarvinnut miettiä sitä, riittääkö toiselle.

– Matti kutsui minua kullaksi. Myöskin se, että Matti huolehti kodin siisteydestä: autot, piha, ihan kaikki oli aina viimeisen päälle siistinä ja huollettuna. Hän myöskin huolehti kovissa määrin minun terveydestäni ja hyvinvoinnistani. Omansa jäivät aina taka-alalle. Hän oli niin kiltti ja huomaavainen, rakas aviomieheni, Pia toteaa.

Arjessa jokainen pariskunta kohtaa haasteita, eikä kinoilta vältytty myöskään Nykästen liitossa. Pia kertoo vaikeidenkin tilanteiden kääntyneen kuitenkin hyviksi anteeksiannon kautta. Vaikeudet jopa vahvistivat liittoa, sillä lopulta tultiin vastaan, puolimatkaan.

– Mattia oli helppo rakastaa. Välillä räiskyi ja välillä vielä enemmän. Mutta aina Matti pyysi anteeksi ja oli siinäkin maailman paras. Anteeksiantamisen taito oli meille tärkeää, Pia kertoo.

Matilla tulee aina olemaan paikka Pian sydämessä. Hyvästit tulivat yllättäen, mutta muistot rakkaasta aviomiehestä säilyvät Pian mielessä.

– En koskaan voi unohtaa Mattia ja hänen rakkauttaan minua kohtaan. Me saimme paljon ja annoimme toisillemme paljon. Aika vain loppui kesken. Meidänhän piti elää 100-vuotiaiksi yhdessä – niin lupasimme toisillemme. Mutta kohtalo puuttui peliin ja vei sinut enkeliksi taivaalle.

Studio-ohjelman teemana tiistaina 12.3. klo 21 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa on rakkaus – sen löytäminen ja sen menettäminen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja