Kirjailija Tommy Hellsten avoimena vaimonsa kuolemasta: "Hän tiesi olevansa jo menossa jollain tasolla"

4:15
Kirjailija Tommy Hellsten vieraana Studio-ohjelmassa.

Rakkautta on vaikea löytää. Rakkautta on vaikea säilyttää. Rakkautta on vaikea myös unohtaa. Näillä sanoilla Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan luotsaaman Studio-ohjelman viides jakso alkaa MTV3-kanavalla tänään.

Ohjelman vieraana nähtiin muun muassa kirjailija Tommy Hellsten. Hellsten jakoi omakohtaisen kokemuksensa rakkauden menettämisestä. Tommy menetti vaimonsa verenmyrkytyksen seurauksena vuonna 2017.

Hellsten kuvaili kumppaninsa menettämistä mahdottomaksi ymmärtää.

– Se oli mun maailmassa ihan mahdottomuus. En olisi ajatellut, että sellaista tulisi koskaan tapahtumaan.

Kumppanin menettäminen muutti kaiken

– Kun elämänkumppanin menettää, niin siinä haukkoo henkeään ja pohja menee pois kaikelta. Siinä pitää orientoitua uudelleen kaikkeen. Kyllä se muuttaa kaiken.

Hellsten muistaa yhteiset keskustelut edesmenneen vaimonsa kanssa.

– Jälkikäteen kun mietin, niin hän tiesi, että jotain tulee tapahtumaan. Hän jollakin tavalla tiesi asian.

Vaimo aisti tulevan

Hellsten kuvaili vaimonsa olevan intuitiivinen ja intensiivisesti läsnä omassa elämässään. Hellsten oli ajatellut sen tarkoittavan sitä, että jompikumpi heistä tulisi kuolemaan jossain vaiheessa suhdetta. Hän ei kuitenkaan ajatellut sen olevan vaimonsa.

– Ajattelin, että se olisin ollut minä. Se oli minulle itsestäänselvyys, että se menisi niin päin.

Helpotusta tuskaan

Vaikka Hellsten kuvailee vaimonsa menettämisen olleen suuri virhe maailmankaikkeudessa, niin vaimon lauselmien muisteleminen luo loppujen lopuksi helpotusta tuskaan.

– Siitä on ollut suurikin apu. Ensin koin, että maailmankaikkeudessa tapahtui virhe. Siinä ei ollut merkitystä. Rupesin kuitenkin miettimään, että hän tiesi jotain. Hänen sielunsa tiesi, että hän on menossa. Se jollain tavalla poisti sen mielettömyyden ajatuksen siitä, että näin piti mennä. Näin meni oikein.

Vaimo puhui menettämisestä

Hellstenin mukaan edesmennyt vaimo puhui elinaikanaan kumppanin menettämisestä. Pariskunnan muutettua Porvooseen vaimo oli tokaissut asioiden olevan parisuhteen ja arjen osalta paremmin kuin koskaan, mutta tiesi jotain kauheaa tulevan tapahtumaan.

– Kun jälkikäteen laitoin näitä lauseita yhteen ja ynnäsin, niin ymmärsin, että hän tiesi olevansa menossa jollain tasolla.

Katso koskettava haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja