Mainos

Rakennusyhtiö myöntää kohtalokkaan virheen – tuuli kaatoi leikkipaikkaa reunustaneen aidan

Tuuli kaatoi tukevarakenteisen, lasten leikkipaikkaa reunustaneen aidan Tuusulassa torstaina. Kymmenen metriä pitkää aitaa ei oltu valettu kiinni maahan. Rakennusyhtiö Hartela on myöntänyt rakennusvirheen, kertoo Helsingin Uutiset.

Hartelan toimitusjohtaja Marko Heino kuvailee Hyrylän Kievarinkaaressa kaatuneen aidan rakennusvirhettä vaaralliseksi.

– Tässä on sattunut selkeästi rakennusvirhe. Ja kohtalokas, koska aita on asennettu väärin ja valvonta on pettänyt. Tässä on ollut käytännössä mahdollisuus loukkaantua. Aita olisi voinut kaatua jonkun päälle, Heino totesi Helsingin Uutisten haastattelussa.

Heinon mukaan aita oli nosteltu betoniharkkojen päälle, eikä harkkoja oltu valettu kiinni toisiinsa. Rakennusyhtiö ei Helsingin Uutisten mukaan tiennyt vielä perjantaina, onko virheellisesti rakennettuja aitoja myös muualla taloyhtiön pihapiirissä.

– Työntekijämme ovat parhaillaan selvittämässä asiaa paikan päällä. Tarkistamme kaikista aidoista, miten ne on asennettu, Heino kertoi.

Ei ole selvää, onko virheellisesti asennettu aita pystytetty Hartelan omien työntekijöiden vai ulkopuolisen urakoitsijan toimesta. Heinon mukaan Hartela vastaa virheestä joka tapauksessa.

– Jos aidan on asentanut ulkopuolinen urakoitsija, meidän vastuumme on valvoa, että aita on asennettu miten kuuluukin.

Tapaus herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa sen jälkeen kun kunnanvaltuutettu ja tv-hahmo Jukka ”Santeri” Ahlgren (kok.) latasi Facebook-sivuilleen videon kaatuneesta aidasta. Videota on katsottu jo lähes 130 000 kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.