Vaneripala putosi työmaalta korkeuksista keskelle risteystä Kalasatamassa – "Äärimmäisen vakava vaaratilanne"

Kalasatamassa sattui erittäin vaarallinen tilanne tänään aamulla, kun SRV:n rakennustyömaalta putosi vaneripala keskelle risteystä.

SRV Rakennus oy:n turvallisuuspäällikkö Aleksi Auerin mukaan onnettomuus tapahtui kello 7.40 aamulla. Vaneripala putosi Lumo Onen työmaalta, mahdollisesti 25. kerroksen tienoilta alas Työpajankadun ja Kalasatamankadun risteykseen.

Janne kuvasi, kuinka Liisa-myrsky sai Kalasataman pilvenpiirtäjän huojumaan ja tärisemään, Heini kuvasi puun kaatuvan Jyväskylässä – katso kooste myrskyn voimasta 1:31

Video: Janne kuvasi, kuinka Liisa-myrsky sai Kalasataman pilvenpiirtäjän huojumaan ja tärisemään, Heini kuvasi puun kaatuvan Jyväskylässä.

– Kaikki ulkona tehtävät työt keskeytettiin heti tapahtuneen jälkeen. Kutsuimme koolle yrityksen johtoa, työmaajohtoa ja urakoitsijoita selvittämään, mistä onnettomuus johtui.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että rakennustyömaalla on ollut siisteydessä puutteita, Auer kertoo.

Rakennustyömaata on tänään siivottu tapahtuman takia ja kaikki irtonainen materiaali on poistettu korkealta. Onnea oli kuitenkin matkassa sen verran, ettei kukaan loukkaantunut vanerin pudotessa.

– Sieltähän ei saisi tulla mitään alas. Korkealla rakentamiseen liittyy omat riskit ja me olemme todella pahoillamme siitä, että äärimmäisen vakava vaaratilanne tapahtui.

Auerin mukaan työmaalla aiotaan myös lisätä siivousta ja valvontaa, sen lisäksi työmaalle asennetaan valvontakamera.

Vastaavia onnettomuuksia on sattunut Kalasatamassa aiemminkin. Viime viikolla Lumo Onen viereisestä työmaalta putosi työmaa-aikainen ovi alas. 

Onnettomuudesta uutisoi aiemmin tänään Helsingin Uutiset.

15.3.2021, kello 18.35, tarkennettu juttuun, että vaneri putosi mahdollisesti 25. kerroksesta, mutta tätä ei tiedetä täysin varmasti.

Lue myös:

    Uusimmat