Mainos

Rakennuslupien määrä kasvoi

Rakennuslupien määrä lisääntyi syyskuussa vuotta aiemmasta. Eniten lisääntyivät teollisuus- ja varastorakennusten luvat, sitä vastoin asuinrakennusten lupakuutiot vähenivät. Syyskuussa rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 3,1 miljoonan kuutiometrin verran, missä kasvua viime vuoden syyskuuhun verrattuna 15 prosenttia. Syyskuussa teollisuus- ja varastorakennusten lupien kuutiomäärä kasvoi puolitoistakertaiseksi, myös liike- ja toimistorakennusten lupamäärä lisääntyi selvästi. Asuinrakennusten lupakuutiot sen sijaan vähenivät 11 prosenttia edellisvuotisesta.

Tammi-syyskuussa rakennusluvan sai kaikkiaan 24 500 uutta asuntoa, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Omakotitaloasuntojen luvat lisääntyivät 14 prosenttia ja rivitaloasuntojen kaksi prosenttia. Kerrostaloasuntojen lupamäärä väheni neljä prosenttia vuotta aiemmasta.

Koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin lähes 34 miljoonan kuutiometrin edestä eli suunnilleen saman verran kuin edellisvuoden tammi-syyskuussa. Luvut ovat Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotietoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.