Rajut kuvat Michael Schumacherin mestaruusjuhlista ponnahtivat someen: tältä näytti täystuho, kun Schumi juhli Kimi Räikkösen lyömistä

3:49
Kimi Räikkösen uran ikimuistoisimpia hetkiä.

Michael Schumacheria pidettiin F1-urallaan laskelmoivana, totisena ja tiukkapipoisena kilpailijana. Virallisuuksien jälkeen Schumi osasi kuitenkin heittää viihteelle – sen kertovat hyvin myös kaoottiset kuvat 17 vuoden takaisista mestaruusjuhlista.

F1-fani Jason Rodgers julkaisi Twitterissä kuvasarjan, jossa Schumacher juhlii antaumuksellaan uransa kuudetta mestaruutta Suzukan varikolla vuonna 2003. Samana päivänä hän oli onnistunut lyömään McLarenin Kimi Räikkösen ja Williamsin Juan Pablo Montoyan viime metreille venyneessä mestaruustaistossa.

Legendalle on jostain syystä löytynyt päälle Toyotan tiimipaita. Itse asiassa koko juhlat järjestettiin Schumin veljen Ralf Schumacherin Toyota-tiimin pilttuussa. Juhlat yltyivät niin rajuiksi, että lattia lainehti juomista ja lasinsiruista, ja loppujen lopuksi myös tavaraa alkoi lennellä ulos rakennuksen ikkunoista.

Hetken kuluttua Michael ajeli pitkin varikkosuoraa trukilla, jonka kyydissä oli samaan aikaan silminnäkijöiden muistikuvan mukaan arviolta kahdeksan ihmistä.

Toyotalla tuohon aikaa työskennellyt C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen muistaa kyseiset bileet.

– Suzukassa ei ole hirveästi paikkoja juhlia, joten porukka otti viinaa varikolla.

– Itse asiassa tuohon osallistuivat lähinnä Schumi ja muutama tiimin pomo. Eivät olleet mitkään isot bileet. Pieni ruokasota ja jääkaapin ulkoiluttamista, Oikarinen tiivisti.

McLarenin mekaanikkona vuonna 2003 työskennellyt Marc Priestley vahvistaa Twitter-ketjussa kuvien todenperäisyyden. Hän oli nimittäin itse paikalla Schumin mestaruusjuhlissa.

– Kun törmäsimme häneen myöhemmin illalla, itsekin varsin hyvissä tunnelmissa, seurue ryhtyi rock-tyyliseen riehumiseen tiimin edustustiloissa. Minulle on jäänyt ikimuistoinen muistikuva siitä, kun iso pöytä heitettiin ikkunan läpi, Priestley kertoo kirjassaan The Mechanic.

McLarenille päivä oli ollut pettymys, mutta tämä ei näkynyt mekaanikkojen käytöksessä.

– Ajatus siitä, ettemme juhlisi, ei kuulunut luontoomme. Sellaiset ajatukset katosivat, ja neljältä aamulla lauloin (karaokessa) Easy Like Sunday Morningia Norbert Haug, Mercedes-Benzin moottoriurheilujohtaja, kuiskailemassa toisessa käsipuolessani, ja Michael Schumacher roikkumassa toisesta niin humalassa, että hän hädin tuskin pysyi pystyssä, saatika pystyi laulamaan, Priestley kuvailee näkyä.

– Hänellä oli päällään Toyotan paita, joka oli uitettu oluessa, revitty ja pysyi hädin tuskin hänen yllään. Jossain kohtaa näin, kuinka "Schuey" putosi ikkunan läpi ulos nurmikolle. Onneksi se oli maatasossa ollut kerros.

McLaren-mekaanikoille tuli juhlista äkkilähtö. Kello 6.30 he tajusivat, että tiimi odottaa heitä puolen tunnin kuluttua hotellilla lentokenttäbussissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja