Rajusti ylikuormitettu lautta upposi Madventures-ohjelmasta tuttuun kraatterijärveen – lähes kahdensadan pelätään hukkuneen

Lähes kahdensadan pelätään hukkuneen Indonesiassa 1:37

Indonesiassa maanantaina sattunut lauttaturma on osoittautumassa ensiarvioita pahemmaksi. Viranomaisten mukaan jopa 180 ihmistä on kateissa turman seurauksena. Toistaiseksi vain 18 ihmistä on pelastettu elossa. Aiempien arvioiden mukaan kateissa olisi ollut 130 ihmistä.

Onnettomuus tapahtui Sumatran saaren pohjoisosassa Toba-kraatterijärvellä myöhään maanantaina paikallista aikaa. Puinen matkustajalautta oli matkalla järvessä olevalle saarelle, jolloin se upposi ilmeisesti kovan tuulen seurauksena.

Hylkyä etsitään satojen metrien syvyydestä

Sukeltajat ja miehittämätön sukellusvene etsivät järvestä yhä eloonjääneitä. Viranomaiset pelkäävät löytävänsä useita ihmisiä hukkuneina lautan sisältä. Aluksen hylkyä ei ole toistaiseksi löydetty. Toba-järvi on syvimmillään 450 metriä syvä. Käytössä olevalla sukellusveneellä voi sukeltaa 350 metrin syvyyteen.

Indonesian asevoimat avustavat eloonjääneiden etsinnässä.

Toistaiseksi ei ole tietoa, onko kadoksissa olevien joukossa ulkomaalaisia. Kadonneiden joukossa on useita lapsia.

Ministeriö: Lautta oli rankasti ylikuormitettu

Indonesian liikenneministeriön mukaan lautta oli tarkoitettu vain kuudellekymmenelle matkustajalle, mutta sillä oli kuitenkin onnettomuuden tapahtuessa lähes kaksisataa matkustajaa. Lisäksi lastina oli kymmeniä moottoripyöriä.

Toba-kraaterijärvi on reppumatkailijoiden suosima kohde. Järvi tuli tunnetuksi Suomessakin Madventures-matkailuohjelmasta. Järveä esiteltiin sarjan ensimmäisen tuotantokauden yhdeksännessä jaksossa.

Järvellä on sattunut lauttaonnettomuuksia ennenkin. Vuoden 1997 lauttaturmassa Toba-järvellä hukkui 80 ihmistä.

1145 neliökilometrin suuruinen järvi sijaitsee tulivuoren kraattesissa.  Järvi syntyi 75 000 vuotta sitten tapahtuneeen purkauksen jälkeen. Purkaus on yksi maailmanhistorian voimakkaimmista.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat