Rajun riepottelun syysmyrsky lähestyy Suomea – iskee Pohjanmaalle iltapäivällä

8:41
Meteorologi Pekka Pouta ei mielellään matkustaisi torstain vastaisena yönä risteilyaluksella – tässä syy

Suomeen on saapumassa tänään poikkeuksellisen voimakas syysmyrsky.

Ilmatieteen laitos on ennustanut, että pahin myräkkä kestää runsaan vuorokauden, keskiviikkoiltapäivästä torstai-iltaan.

Myrsky rantautuu Pohjanmaalle iltapäivällä. Rajuilman on ennustettu tänään ja huomenna pyyhkivän laajalti Keski- ja Etelä-Suomen yli ja tuovan mukanaan poikkeuksellisen runsaita sateita ja kovia tuulia.

Syyskuun mittapuulla myrsky on tuntuva. Tavallisesti todella voimakkaat rajuilmat tulevat Suomeen vasta marras–joulukuussa.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta arvioi eilen, että myrskypuuskat saattavat irrottaa puita jopa juurinen etenkin maan keski- ja länsiosissa. 

– Kun maa on märkä ja lehdet puissa, saattaa tulla laajojakin metsätuhoja.

Viime aikoina pohjoisen suuntaisia puuskia on tullut harvakseltaan. Siksi on todennäköistä, että maastossa on runsaasti juuri tällaisille tuulille herkkää puuta.

Puiden kaatuessa moni saa varautua sinnittelemään jonkin aikaa sähköttä. Tuhot kuitenkaan tuskin jäävät tähän, sillä luvatut tuulilukemat riittävät irrottamaan kattotiiliä ja jopa savupiippujen hattuja. Merellä myrskyn on varoitettu nostavan laajalti vähintään neljän metrin aallokkoa.

Katso yllä olevalta videolta Pekka Poudan arvio myrskyn kulusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja