Mainos

Näin myrsky saapuu Suomeen: Katso videolta, mihin syysmyrsky iskee raivokkaimmin – meteorologilta varoituksen sana huomiseksi

0:57
Video havainnollistaa, miten myräkkä etenee perjantai-illan aikana!

Syysmyräkkä saapuu Suomeen tänään illansuussa ja tuntuu etenkin maan länsirannikolla. Katso yllä olevalta videolta, miten myrskymatalapaine etenee illan ja yön aikana.

Myrskyrintama tuo voimakkaimmat tuulet maan länsirannikolle, jossa myrskyää raivokkaimmin noin iltayhdeksästä puoleen yöhön, arvioi Forecan meteorologi Liisa Rintaniemi.

– Myrsky tuntuu eniten Satakunnan ja Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan edustalla käydään myrskylukemissa, eli keskituuli voi olla yli 21 metriä sekunnissa. Puuskissa tuuli voi olla jopa 5–10 m/s voimakkaampi, meteorologi sanoo.

– Kaiken kaikkiaan meneillään on vilkas säätilanne, sillä monta matalapaineen keskusta liikkuu Suomen lähistöllä.

Myös maan etelä- ja keskiosiin voidaan odottaa yön aikana voimakkaita puuskia, jotka voivat aiheuttaa vaaraa. Routaa ei vielä ole ja puissa on vielä sen verran lehtiä, että niiden kaatumiset ovat mahdollisia – ja tästä taas voi seurata sähkökatkoja. 

Varoituksen sana lauantaista

Myrsky rauhoittuu yön aikana, mutta lauantaina etelärannikkoa viistää toinen matalapainealue.

– Pieni varoituksen sana lauantaita ajatellen. Myrskytuulien alue jää nipin napin Suomenlahden ja Viron puolelle. Pienikin heitto ennusteessa voi tarkoittaa, että myrsky ulottuu etelärannikolle asti, Rintaniemi kertoo.

Aallonkorkeus on perjantaina läntisillä merialueilla yli neljä metriä, ja lauantaina Suomenlahdellakin aallot voivat nousta kolmemetrisiksi.

– Ei mikään veneilysää, meteorologi toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja