Raju myrsky väijyy Tokion olympialaisten liepeillä – järjestäjät valmiina reagoimaan

Japanin itärannikolla riehuva myrsky pysyy tiistaina Tokion olympiapäivän uhkana. Myräkkä ei ole kuitenkaan iskenyt isäntäkaupunkiin pelätyllä voimalla. 

Tokion rannikkoa piiskannut tuuli ja sade viivyttivät naisten triathlonin alkua aikaisin aamulla. Myös kaksi softballin mitaliottelua saattavat olla uhattuna myöhemmin tiistaiaamuna. Aiemmin järjestäjät aikaistivat lainelautailun loppukilpailua lähestyvän myrskyn vuoksi.

Japanin kuuma, kostea ja epävakaa kesä on ollut jatkuva huolenaihe perjantaina käynnistyneille olympialaisille, jotka järjestetään koronaviruksen vuoksi hätätilaan julistetussa Tokiossa.

Tokioon ennustettiin satavan vuorokauden aikana 31,5 millimetriä vettä. Nepartak-nimellä kulkevan myrskyn on arvioitu laskeutuvan aikaisin keskiviikkona 370 kilometriä Tokiosta pohjoiseen.

Vaikka Tokio säästyi tulvalta, Nepartak säilyi trooppisena myrskynä, joka kiidätti itärannikolla tuulet liikkeelle 118 kilometrin tuntivauhdilla.

Myrsky oli aiemmin häirinnyt soutu-, jousiammunta- ja lainelautailun aikatauluja. Miesten triathlon puolestaan onnistuttiin järjestämään suunnitellusti maanantaina. 

Urheilijat toivonevat pientä viilennystä myös lämpötilaan, joka ehti jo pilata jousiammuntakilpailun. Tiistain ylimmäksi lämpötilaksi oli aamulla ennustettu 31 astetta.

Japanin armeija on ilmoittanut kriisinhallintajoukkojensa olevan valmiudessa, mikäli olosuhteet sitä vaativat. Tokion viranomaiset varoittivat asukkaita valmistautumaan entistä rajumpiin sateisiin sen jälkeen, kun 21 ihmistä kuoli rankkasateiden aiheuttamissa mutavyöryissä heinäkuun alussa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja