Räjäytä vessanpönttö puhtaaksi – tee itse tehokas puhdistuspommi

Ekologiset puhdistuspommit syntyvät muutamalla raaka-aineella. Poreileva pommi jättää vessanpöntön kiiltävän puhtaaksi ja eteerinen öljy saa koko vessan tuoksumaan raikkaalta.

Jos kotoasi ei löydy muffinipeltiä, voit tehdä puhdistuspommit suoraan vuokiin. Voit myös muotoilla palat esimerkiksi kahdella ruokalusikalla ja asetella leivinpaperin päälle kuivumaan.

Eteerinen öljy ei ole pakollinen, mutta sillä saa lisättyä paloihin hyvän tuoksun. Esimerkiksi saunatuoksu on 100 prosenttista eteeristä öljyä, joten se sopii tarkoitukseen hyvin.

Epsom-suolaa eli karvassuolaa saa esimerkiksi luontaistuotekaupoista. Karvassuolaa voi käyttää myös ihon kuorintaan, ripotella jalkakylpyyn tai vaikka kylpyammeeseen.

Tarvitaan:

  • Noin 5 dl ruokasoodaa
  • Reilu puoli desilitraa epsom-suolaa eli karvassuolaa
  • 8–9 rkl nestemäistä astianpesuainetta
  • 10–20 tippaa eteeristä öljyä (esim. saunatuoksu käy)
  • Muffinipelti
  • Muffinivuokia

Ohjeet:

1. Sekoita ruokasooda ja karvassuola kulhossa. Ruokasooda puhdistaa tehokkaasti pinttynyttä likaa ja karvassuola puhdistaa koko viemäristön.

2. Lisää joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan astianpesuainetta sekoittaen samalla. Seos on valmis, kun se muistuttaa märkää rantahiekkaa.

3. Asettele muffinivuoat pellille ja annostele seosta vuokiin. Silikonisista vuoista palojen irrottamienn on helpompaa, mutta paperisetkin käyvät. Paina seos lusikalla tasaiseksi vuokaan.

4. Anna kuivua yön yli.

5. Irrota varovasti valmiit puhdistuspalat vuoista. Säilytä niitä kannellisessa astiassa.

6. Kun vessasi kaipaa puhdistusta, heitä pönttöön yksi puhdistuspala ja kaada perään noin litra kuumaa vettä. Anna puhdistuspalojen vaikuttaa muutaman tunnin tai jopa yön yli ennen kuin vedät vessan.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat