Rajavartiolaitoksen käytössä olleen auton alla räjäytettiin pommi – erikoisen tapahtuman puinti alkoi käräjillä

Auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa – tämä kaikki tiedetään 1:00
Kerroimme viime vuonna: Auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa – tämä kaikki tiedetään

Torniossa viime vuoden elokuussa tapahtuneesta räjähdyksestä vaaditaan kahdelle miehelle ehdottomia vankeusrangaistuksia. Syytteiden käsittely alkoi tänään Lapin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii vuonna 1982 syntyneelle miehelle tuhotyöstä ja räjähderikoksesta vankeustuomiota, jonka pituus olisi puolentoista vuoden sekä kahden vuoden ja 4 kuukauden välillä.

Vuonna 2000 syntyneelle miehelle vaaditaan tuomiota tuhotyöstä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänelle syyttäjä vaatii vähintään vuoden ja enintään vuoden ja neljä kuukauden vankeutta. Nuoremmalle syytetylle on vaihtoehtoisten rangaistusmuotojen harkitsemiseksi tilattu myös selvitys yhdyskuntapalvelusta.

Räjähde vahingoitti Rajavartiolaitoksen tunnuksetonta vuokra-autoa yöaikaan Tornion Aarnintiellä. Auton perä vaurioitui, mutta henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Syyttäjän mukaan kaksi syytettyä ja kolmas henkilö yhdessä räjäyttivät räjähteen Volkswagen Transporter -merkkisen pakettiauton rakenteissa.

Syyttäjä katsoo, että tekijöiden tarkoituksena oli kohdistaa teko lainvalvontaviranomaiseen. Haastehakemuksen mukaan he ovat valinneet teon kohteeksi ajoneuvot, joiden he ovat tienneet olevan Rajavartiolaitoksen käytössä.

Syyttäjä: Vanhempi syytetty kiinnitti räjähteen autoon ja sytytti tulilangan

Syyttäjän mukaan tekijät jättivät ajoneuvonsa lähistölle ja menivät kävellen Aarnintielle, missä oli tien laidassa pysäköitynä kaksi Rajavartiolaitoksen käytössä ollutta pakettiautoa.

Syytteen teonkuvauksen mukaan vanhempi syytetty kiinnitti räjähteen pakettiauton rakenteisiin ja sytytti tulilangan. Räjähdyksestä aiheutui sirpaleiden, sinkoamien ja kuulovaurioiden vaaraa, haastehakemuksessa sanotaan.

Tapahtumapaikka on pienkerrostalovaltaista aluetta. Rajavartiolaitoksen työntekijöitä on majoittunut Aarnintiellä.

Syytetyt vangittiin noin puolitoista viikkoa räjähdyksen jälkeen. He ovat sittemmin päässeet pois tutkintavankeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat