Mainos

Rajan ylitys Suomeen polkupyörällä kiellettiin: Neljännes rajan yli tulleista asunut Venäjällä vuosia

0:47

Lapin rajanylityspaikoilla syksyllä yleistynyt polkupyörällä rajan ylittäminen on nyt loppu. Lapin rajavaltuutettu on päättänyt, että Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla sallitaan vain autojen rajanylitykset.

Tästä on kyse:

Lapin alueen ja Venäjän Alakurtin alueen rajavaltuutetut sopivat vuonna 2014, että rajan voi ylittää myös pyörällä. Nyt joulukuussa Suomen puolelta tehtiin päätös sopimuksen purkamisesta. 

Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen kautta on saapunut Venäjältä Suomeen kuluvan vuoden aikana lähes 650 laitonta maahantulijaa.

Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Jussi Sainion mukaan pyöräilyn kieltämisellä halutaan saada laittoman maahantulon järjestäminen kuriin.

– Neljännes näistä turvapaikanhakijoista, jotka ovat tulleet Lapin kautta, ovat asuneet Venäjällä kuukausia tai vuosia. Loput on sitten käyttäneet Venäjää kauttakulkumaana.

– Tähän liittyy se, että kyseessä olevat turvapaikanhakijat on kuljetettu Venäjällä laittoman maahantulon järjestäjän toimesta rajanylityspaikan läheisyyteen ajoneuvoilla ja loppumatka on tultu polkupyörillä. Tällä on pyritty kiertämään jalankulkua koskevaa kieltoa eli jalankulkuhan on kielletty, Sainio jatkaa.

Lapin rajavartiostolla on tiedotteen mukaan parhaillaan tutkittavana useita rikoksia, jossa ulkomaalaista epäillään kyseisestä rikoksesta. Kyse on organisoidun laittoman maahantulon ilmiöstä.


 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.