Rajaliikenne vilkastunut Suomen ja Venäjän rajalla yön ja aamun aikana

1:50
Sosiaalisessa mediassa leviää virheellistä tietoa autojonoista itärajalla, näin kommentoi Ulkoministeriön konsulipäällikkö

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan liikenne Suomen kaakkoisrajalla on vilkastunut yön ja aamun aikana.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo Twitterissä rajaliikenteen vilkastuneen jonkin verran.

– Rajaliikenne vilkastui yön aikana Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla ja oli normaalia vilkkaampaa maahan-saapuvan liikenteen osalta. Myös aamun saapuva rajaliikenne on jatkunut vilkkaana.

Kaakkois-Suomen kuuluvat Vaalimaan, Nuijamaan, Vainikkalan ja Imatran rajanylityspaikat Suomen ja Venäjän rajalla.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen Twitteristä.

Rajavartiolaitos ei ole huomannut mitään poikkeuksellista

Yleisjohtaja Taneli Repo sanoo STT:lle, että siinä missä Vaalimaan rajanylityspaikalla on yöaikaan jonossa yleensä korkeintaan pari autoa, viime yön aikana jonoon kertyi arviolta joitain kymmeniä autoja.

Kaakkois-Suomen rajanylityksissä ei Revon mukaan viimeisen vuorokauden aikana ole havaittu mitään poikkeuksellista, esimerkiksi yrityksiä ylittää raja väärennetyillä papereilla.

Pääasiassa maahantulijat ovat olleet liikkeellä henkilöautolla, Repo sanoo. Hänellä ei ole tarkempia tietoja esimerkiksi matkaseurueiden koosta, STT kertoo.

Sosiaalisessa mediassa on liikkeellä perättömiä huhuja, joiden mukaan Venäjän rajanylityspaikoilla olisi kymmenien kilometrien pituisia jonoja Suomeen. Rajavartiolaitoksen mukaan liikenne on hieman vilkastunut, mutta väitteet suurista jonoista eivät pidä paikkaansa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona osittaisesta liikekannallepanosta, mikä on saanut venäläisiä pyrkimään pois Venäjältä lisääntyvissä määrin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja