Mainos

Räjähdys tappoi torilla yli 30 Nigeriassa

Nigerian koillisosassa on tapahtunut räjähdys, jossa on kuollut ja haavoittunut kymmeniä ihmisiä.

Räjähdys tapahtui väkijoukossa torilla Yolan kaupungissa eilen illalla paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan räjähdys tapahtui, kun ihmiset olivat poistumassa läheisestä moskeijasta ja menossa syömään illallista torin ruokapaikkoihin. 

Punaisen Ristin mukaan kuolleita on ainakin 33 ja haavoittuneita 80.

Iskun tekijäksi epäillään Boko Haram -äärijärjestöä. Isku oli ensimmäinen Nigeriassa tässä kuussa. Taukoa iskuissa on pidetty merkkinä siitä, että Nigerian armeijan pyrkimys katkaista Boko Haramin huoltoreitit on ainakin osin onnistunut.

Asiantuntijoiden mukaan terrori-iskujen kitkeminen kokonaan varsinkin suurilta kaupunkialueilta on kuitenkin erittäin vaikeaa.

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari vieraili Yolassa vain päiviä ennen eilistä iskua vakuuttaen, että voitto Boko Haramista on lähellä.

Boko Haram tappoi viime vuonna ainakin 6 644 ihmistä. Kansainvälistä terrorismia mittaava Global Terrorism Index asetti järjestön viime raportissaan ykkössijalle uhrien määrässä. Äärijärjestö Isis, jolle Boko Haram on vannonut uskollisuutta, tappoi viime vuonna tiettävästi 6 073 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.