Tyttö pakotettiin itsemurhaiskuun – repi pommiliivin pois ja pakeni

Tytön oli tarkoitus olla mukana terroristijärjestö Boko Haramin nimissä tehdyssä itsemurhaiskussa nigerialaiselle pakolaisleirille.

Guardianin mukaan teinityttö pelkäsi kuitenkin tappavansa leirissä olevan isänsä, joten hän uhmasi käskyä toteuttaa itsemurhaisku. Tyttö repi pois ympärillään olleen pommiliivin heti, kun hän pääsi pois häntä uhanneiden miesten näköpiiristä.

Turvallisuusviranomaiset löysivät tytön myöhemmin vahingoittuneena.

Kaksi muuta tyttöä kuitenkin toteuttivat itsemurhaiskun Dikwan pakolaisleiriin. Iskussa kuoli 58 ihmistä.

Guardianin mukaan tyttö yritti myös suostutella kahta muuta tyttö luopumaan itsemurhaiskusta. 

Lehti kirjoittaa, että järkyttyneen tytön kertomus osoittaa, että ainakin osa Boko Haramin terrori-iskuissa käyttämistä alaikäisistä ymmärtää iskuilla tappavansa ihmisiä.

Ensimmäinen isku pakolaisleirille

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Boko Haram iski pakolaisleirille. Iskun uskotaan olevan kosto Nigerian armeijan viime viikolla tekemästä hyökkäyksestä Boko Haramin hallitsemiin kyliin. Armeija surmasi kymmeniä järjestön taistelijoita ja vapautti järjestön kidnappaamia naisia.

Boko Haram on iskenyt Nigerian pohjoisosassa jo vuosia. Järjestö haluaa alueelle islamilaisen valtion. Järjestön iskuissa on kuollut jo ainakin 17 000 ihmistä, ja yli 2,6 miljoonaa on joutunut pakenemaan levottomuuksia.

Suomessa Guardian jutusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja