Raivostunut pyöräilijä löi tuntematonta naista nyrkillä päähän Helsingin rautatieasemalla – katso tapahtumat valvontakameravideolta

Naiselle vakavat vammat, kun tuntematon mies hyökkäsi ja kaatoi junakiskoille – hurja valvontakameravideo 1:17
Rautatieaseman valvontakamera tallensi junalaiturilla tapahtuneen pahoinpitelyn. Katso videolta tilanne, joka aiheutti uhriksi joutuneelle naiselle vakavat silmävammat.

Mies sai maksettavakseen huomattavat vahingonkorvaukset, kun hän löi entuudestaan tuntematonta naista nyrkillä Helsingin päärautatieasemalla. Nainen kaatui junakiskoille loukkaantuen pahoin.

Uhri kertoi kiinnittäneensä huomiota tekijän käytökseen jo junassa, koska tämä oli ollut huomattavan levoton ja tuijotellut erästä toista matkustajaa.

Junasta noustuaan nainen oli ehtinyt kävellä joitain kymmeniä metrejä, kun oli tuntenut takanaan töytäisyn ja nähnyt miehen kaatuvan polkupyörän kanssa eteensä. 

Mies oli tämän jälkeen pompannut ylös ja lyönyt naista kasvoihin. Tämän seurauksena nainen putosi selkä edellä junaraiteille suurikokoisen sepelin sekaan. 

Väkivallanteko tapahtui keskellä kirkasta päivää syyskuussa 2021. Valvontakameratallenteesta näkyy, että junalaiturilla pyöräillyt mies oli kaatunut väkijoukossa ja siitä tulistuneena mennyt ja lyönyt naista yllätyksellisesti nyrkillä kasvoihin. 

Uhri kaatui lyönnin voimasta taaksepäin noin metrin matkan alaspäin junaraiteille. 

Jutun alussa olevala videolla näkyy, kuinka pyöräilijä oli poistumassa paikalta tekonsa jälkeen.

Vammat vaativat useita operaatioita

Sivulliset auttoivat naisen ylös raiteilta ja junavaunuun saamaan ensiapua. Sieltä hänet oli viety sairaalaan. Nainen sai lukuisia vammoja, kuten mustelmia, ruhjeita ja haavoja, vasemman silmän sidekalvon alaisen verenvuodon, verkkokalvon irtauman ja silmäkuopan pohjan murtuman. 

Silmän vammat paljastuivat kuitenkin vasta seuraavana päivänä. Verkkokalvon irtauman vuoksi hän joutui laserleikkaukseen. Silmä laseroitiin tapahtuneen vuoksi kolmesti.

Nyrkinisku johti 55-vuotiaan miehen kuolemaan, kohtalokas tilanne tallentui kaupan valvontakameraan 1:20
Yksi nyrkinisku voi johtaa kuolemaan. Nokialla 55-vuotias mies kuoli lyötyään päänsä lyönnin seurauksena.

Yli 10 000 euron korvaukset

Syyttäjä kiinnitti erityistä huomiota teon yllätyksellisyyteen, potentiaaliseen hengenvaarallisuuteen ja siihen, että osapuolet olivat toisilleen entuudestaan täysin tuntemattomia. 

Mies ei halunnut oikeudessa tulla kuulluksi, mutta oli pyytänyt tekoaan anteeksi. Hänen puolustuksensa mukaan miehen tarkoituksena ei ollut aiheuttaa naisen kaatumista raiteille ja siitä seuranneita vammoja. 

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille yli 10 000 euron korvaukset kärsimyksestä, kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä haitasta ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta. 

Tampereen Keskustorin viikon takainen pahoinpitely ja muut viime aikojen vastaavanlaiset väkivaltatapaukset puhuttavat. Poliisi epäilee, että Tampereella kuolemaan johtanut pahoinpitely tapahtui yhdellä tönäisyllä. 6:09
Oikeuslääkäri Ursula Vala: "Yksikin lyönti voi tappaa." 

Lue myös:

    Uusimmat