Raiskauksesta tuomittu Dani Alves pääsee vapaaksi – "Olen täysin tyrmistynyt"

Barcelonalainen tuomioistuin on päättänyt, että raiskauksesta tuomittu entinen tähtijalkapalloilija Dani Alves pääsee vapaaksi miljoonan euron takuuta vastaan.

Alves tuomittiin helmikuussa Espanjassa 4,5 vuoden vankeuteen raiskauksesta. Tuomioistuin totesi Alvesin syyllistyneen nuoren naisen raiskaamiseen barcelonalaisessa yökerhossa toissa joulukuussa. Alves on valittanut päätöksestä.

Vastapuolen asianajaja Ester Garcia arvosteli päätöstä päästää Alves vapaaksi odottamaan valituksensa käsittelyä.

– Olen hyvin yllättänyt ja täysin tyrmistynyt, koska tämä on rikkaiden oikeutta, Garcia sanoi.

Syyttäjä vaati kolminkertaiselle Mestarien liigan voittajalle alun perin yhdeksän vuoden vankeutta, jota seuraisi kymmenen vuoden ehdonalainen.

Pakotti seksiin yökerhon vessassa

Nimettömänä pysynyt uhri sanoi helmikuun alussa järjestetyssä oikeudenkäynnissä, että Alves oli pakottanut hänet väkivaltaisesti seksiin yökerhon yksityisessä vessassa. Nainen oli myös toistuvasti anonut, että Alves päästäisi hänet lähtemään. Oikeudessa todistaneiden poliisien mukaan nainen oli ollut tapahtuneen jälkeen shokissa, kun poliisit olivat saapuneet yökerholle.

– Oikeus katsoo todistetuksi tosiasiaksi, että vastaaja tarttui kantajaan äkillisesti, heitti hänet maahan ja esti häntä liikkumasta yhdynnän aikana, vaikka kantaja sanoi ei ja halusi lähteä, tuomioistuimen lausunnossa todettiin.

Alves oli kertonut oikeudenkäynnissä, että hän ja nainen olisivat harrastaneet seksiä yhteisymmärryksessä. Samalla Alves kiisti lyöneensä naista ja tarttuneensa tätä hiuksista.

Yhtenä kaikkien aikojen parhaista laitapuolustajista pidetty Alves pelasi Barcelonassa vuosina 2008–2016 ja oli voittamassa tuona aikana seuralle 23 pokaalia. Brasilian maajoukkueessa Alves pelasi 126 ottelua vuosina 2006–2022.

Alves edusti viimeksi meksikolaisseura Pumasia, joka purki pelaajan sopimuksen viime vuoden tammikuussa tapahtuneen pidätyksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat