Jalkapallotähti Dani Alvesille vuosien vankeusrangaistus raiskauksesta

Barcelonan ja Brasilian jalkapallomaajoukkueen entinen pelaaja Dani Alves on tuomittu Espanjassa 4,5 vuoden vankeuteen raiskauksesta. Tuomioistuin totesi Alvesin syyllistyneen nuoren naisen raiskaamiseen barcelonalaisessa yökerhossa joulukuussa 2022.

Oikeus määräsi Alvesin myös maksamaan uhrille 150 000 euron korvaukset. Vankeusrangaistuksensa jälkeen Alves pääsee ehdonalaiseen vapauteen, joka kestää viisi vuotta.

Syyttäjä oli vaatinut kolminkertaiselle Mestarien liigan voittajalle yhdeksän vuoden vankeutta, jota seuraisi kymmenen vuoden ehdonalainen.

Nimettömänä pysynyt uhri sanoi helmikuun alussa järjestetyssä oikeudenkäynnissä, että Alves oli pakottanut hänet väkivaltaisesti seksiin yökerhon yksityisessä vessassa. Oikeudessa todistaneiden poliisien mukaan nainen oli ollut tapahtuneen jälkeen "shokissa", kun poliisit olivat saapuneet yökerholle.

Alves kertoi omassa lausunnossaan, että hän ja nainen olisivat harrastaneet seksiä yhteisymmärryksessä. Alves myös kiisti lyöneensä naista ja tarttuneensa tätä hiuksista.

– En ole sellainen ihminen, en ole väkivaltainen. Jos hän olisi halunnut lähteä, hän olisi voinut tehdä niin. En pakottanut häntä olemaan siellä, 40-vuotias Alves vastasi asianajajansa kysymykseen.

"Haisi alkoholilta"

Alvesin vaimo Joana Sanz kertoi oikeudelle tiistaina, että Alves oli vaikuttanut erittäin päihtyneeltä, kun hän oli saapunut tapahtumayönä kotiin Barcelonassa. Alvesin vaimon mukaan pelaaja "haisi alkoholilta, törmäsi useisiin huonekaluihin ja kaatui sängylle".

Yhtenä maailman parhaista laitapuolustajista pidetty Alves pelasi Barcelonassa vuosina 2008–2016 ja oli voittamassa tuona aikana seuralle 23 pokaalia. Brasilian maajoukkueessa Alves pelasi 126 ottelua vuosina 2006–2022.

Alves oli ollut Barcelonassa pidätettynä viime vuoden tammikuusta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat