Räikkösen voiton taustalla suuri suru: tuttu tiimin jäsen menehtyi äkillisesti kotonaan

Kimi Räikkösen voitonjuhlia Yhdysvaltojen Austinissa edelsi traaginen uutinen, joka kosketti syvästi koko Ferrari-perhettä.

Tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kertoi Maranellossa työskennelleen tiimin jäsenen Daniele Casanovan kuolleen kisojen välisellä viikolla. 48-vuotias Casanova siirtyi Lotukselta Räikkösen perässä Ferrarille talvella 2015.

– En yleensä koskaan käytä aurinkolaseja, mutta nyt laitoin ne päähäni. Muistamme Daniele Casanovaa, yhtä insinööreistämme, joka menehtyi viime viikonloppuna. Hän on kuitenkin tuolla ylhäällä meidän kanssamme, Arrivabene lausui Sky Italian haastattelussa.

La Provincia Pavese -lehden mukaan Casanova oli mennyt edellisviikon perjantaina aikaisin nukkumaan tunnettuaan kovaa päänsärkyä. Hän ei kuitenkaan herännyt enää, vaan hänen vaimonsa havaitsi kolmelta yöllä miehen sydämen pysähtyneen. Casanovan perheeseen kuuluu kaksi pientä lasta.

Casanova toimi Ferrarin tehtailla suorituskyvystä vastaavana järjestelmäpäällikkönä. Hän aloitti F1-uransa Renault’n simulaatiotoiminnoissa vuonna 2000. Toyotalle hän siirtyi vuonna 2003 ja Red Bullille 2006. Räikkösen kanssa Casanova työskenteli yhdessä Lotuksella vuosina 2012 ja 2013.

Lue myös:

    Uusimmat