Suuri suru F1-väen keskuudessa – suomalaisillekin tutuksi tullut entinen Ferrari-pomo nukkui pois

Ferrarin F1-tallin lehdistöpäällikkönä Maurizio Arrivabenen aikakaudella toiminut Alberto Antonini on kuollut 62 vuoden iässä bolognalaisen sairaalan hematologisella osastolla. Antoninin on kerrottu sairastaneen leukemiaa.

Antonini teki pitkän uran Autosprint-lehden toimittajana. Ferrarin F1-tallipäälliköksi loppuvuodesta 2014 nostettu Arrivabene toi hänet lehdistöpäällikökseen vain muutama päivä oman nimityksensä jälkeen, ja kaksikko lähti tallista samasta ovenraosta alkuvuodesta 2019.

Suomalaisille Antoninin kasvot tulivat näinä vuosina tutuiksi Arrivabenen tv-haastatteluissa, joita hän oli monesti seuraamassa ja nauhoittamassa.

Autosprint-lehden verkkosivuilla on julkaistu Arrivabeneltä lyhyet jäähyväiset.

– Alberto oli koulutettu ja kunnollinen mies, ammattilainen, jossa oli nöyryyttä ja ihmisyyttä – epätavanomaisia ominaisuuksia nykypäivänä. Ennen kaikkea hän oli rakas ystävä. Rakastin häntä. Halauksin, Maurizio.

Ferrari-vuosien jälkeen Antonini on pitänyt blogia Formulapassion-sivustolla ja kirjoittanut kirjoja. Sebastian Vettelistä kirjoitettu Vettel, Cavallino senza fili julkaistiin vuonna 2020 ja Michael Schumacherista kirjoitettu Màicol. Schumacher in Ferrari: le storie non dette kaksi vuotta myöhemmin.

Antoninia jäivät kaipaamaan paitsi lukuisat työtoverit ja ystävät ympäri maailman myös hänen vaimonsa Barbara.

Lue myös:

    Uusimmat