Hamilton otti täyden vastuun rangaistuksestaan – "Pyydän anteeksi"

Lewis Hamilton otti täyden vastuun saamastaan viiden sekunnin rangaistuksesta Bahrainin F1-kisassa.

Kisan alkupuolella radalle tuli turva-auto, ja kuljettajat ryntäsivät renkaidenvaihtoon. Valtteri Bottas oli kisan kärjessä, joten hän pääsi ensin ottamaan uusia renkaita ja Hamiltonilla oli edessä odottelu.

Britti hidasteli varikkosuoralla, ettei Red Bullin Daniel Ricciardo pääsisi ohi, ja sai siitä rangaistuksen.

– Se tilanne oli täysin minun syytäni, joten pyydän anteeksi tallilta ajan hukkaamista. En tiedä olisinko saanut Sebastianin (kisan voittanut Sebastian Vettel) kiinni, mutta rangaistus ei ainakaan helpottanut, Hamilton sanoi kisan jälkeen.

Hamilton selvitti, että eron Bottakseen piti olla viisi sekuntia, mutta se olikin vain neljä sekuntia. Siksi hän hidasteli. Pidätelty Ricciardo pääsi lopulta varikolla Hamiltonin edelle, eikä hän ollut teosta moksiskaan.

– Palasimme radalle Bottaksen takana, joten ei se oikeastaan muuttanut mitään. Ennen varikkosuoraa voi tehdä mitä vain, mutta kun tulee sinne, pitää ajaa 80 kilometriä tunnissa. Siitä tuli rangaistus, joten se meni oikein, mutta ei se muuttanut paljon, Ricciardo sanoi.

Hamilton oli maalissa 6,7 sekuntia Vetteliä myöhemmin. Hän ajoi viimeisellä stintillä täyttä häkää eroa kiinni, mutta sitä oli liikaa.

– Moni asia vaikutti siihen, viiden sekunnin rangaistus, lähtöni (Vettel pääsi ohi), aika-ajo, kaikki ne vaikuttivat, Hamilton sanoi.



Lue myös:

    Uusimmat