Räikköselle ja Bottakselle hämmentävän tylyt arviot Italiasta

Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas jäivät korkeintaan keskinkertaisille arvosanoille, kun italialaiset F1-mediat listasivat kisaviikonlopun onnistumisia.

Bottas nousi loistavalla kisalla Kanadan GP:n kolmoseksi, mutta Räikkönen joutui taipumaan lopulta kuudenneksi. Williams onnistui ajattamaan Bottaksen yhdellä pysähdyksellä maaliin, kun taas Ferrari töpeksi molempien kuskiensa saumat turvautumalla aikaisessa vaiheessa kahteen stoppiin.

Bensan säästelystä kisan aikana kärsinyt Räikkönen sai La Gazzetta dello Sportilta vain viitosen ja Bottaksenkin arvosana jäi seiskaan kehuista huolimatta.

– Sinnikäs kisa palkittiin palkintopallilla. Niille, jotka metsästävät kuljettajaa, suomalaisen sopimus on päättymässä, lehti vihjasi Bottaksesta.

– Katsokaa eroa, joka erottaa hänet (tallikaveri) Sebastian Vettelistä. Okei, hän lähti kisaan kuudennelta sijalta, muttei ollut missään vaiheessa mukana palkintopallitaistossa, Gazzetta kommentoi Räikkösen kisaa.

Bottas on nähty koko F1-uransa ajan Italiassa värittömänä persoonana, jonka suorituksia tuskin radalla huomataan. Rankimmin häntä on kohdellut Sport Mediasetille ja Corriere dello Sportiin kirjoittava Giorgio Terruzzi, joka antoi taas hyvästä kisasta huolimatta suomalaiselle vain seiskan.

– He laittoivat herätyskellon soittamaan. Kello pirisi ja suomalainen pääsi liikkeelle. Jokainen kisaa katsonut huomasi viimein, ettei "Walter" anna yhtään periksi kenellekään, Terruzzi kehui.

Räikköselle Terruzzi antoi vaivaiset 5,5 pistettä. Mistään yleisestä tiukasta arvostelulinjasta ei kuitenkaan ole kyse. Vettel sai kakkossijastaan Gazzettalta peräti kympin ja kisan voittaneen Lewis Hamiltoninkin suoritus nähtiin ysin arvoiseksi.

Vertailun vuoksi todettakoon, että brittiläinen Sky Sports nosti Bottaksen arvosanat yhdeksikköön.

– Hypättyään näyttämölle kaksi vuotta sitten seurauksena olivat linkitykset Ferrariin, mutta Valtteri Bottas on ollut kuta kuinkin unohdettu kuski kaudella 2016. Ei ole enää, Sky Sports toteaa.

– Se jää nähtäväksi, onko hänen tulevaisuutensa grovelaistiimissä (Williamsilla), mutta tällaiset esitykset ovat muistutus hänen lahjakkuudestaan, kuten hän itse on myöntänyt, lähtöruudukon neljänneksi vahvimmalla autolla.

Räikkönen sai sen sijaan tässäkin listauksessa vain viitosen.

– Vaikka Kimi Räikkönen inttää haluavansa jatkaa Ferrarilla kaudella 2017, päätös viedään hänen käsistään, jos tällaisia kisoja tulee lisää.

– Ferrarin moottorikehitys oli kaikkien nähtävissä Montrealissa, mutta hän ei onnistunut hyödyntämään sitä. Hän on kyllä saanut kelvollisen alun kauteen, mutta on myös monta nuorta, nälkäistä ja lahjakasta kuskia, jotka tekisivät mitä tahansa saadakseen SF16-H:sta kaiken potentiaalin irti, Sky Sports muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat