Räikkönen haluaa kuulla Ferrarin perustelut: "Elämässä löytyy syy kaikkeen"

Kaikesta näki, että se sapetti ankarasti. Kimi Räikkönen joutui tyytymään kakkossijaan Monacon F1-kilpailussa.

Uran toinen voitto Monacossa ja ylipäätään paluu voittajan korokkeelle jäivät haaveeksi. Räikkösen edellinen gp-voitto on kaudelta 2013 ja seuraava antaa yhä odottaa itseään.

Paalupaikalta kisaan ampaissut Räikkönen piti kärkipaikkansa kisan alussa, mutta menetti johtonsa varikkopysähdysten jälkeen Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettelille. Vettel ajoi mainioita kierrosaikoja ratkaisuhetkillä ja nappasi kärkipaikan oman pysähdyksensä jälkeen.
Räikkönen meni varikkopysähdykselleen ennen Vetteliä.

Suomalaispilotti antoi ymmärtää, että pysähdyksen ajankohta olisi voinut olla parempi.

– Minut pyydettiin silloin varikolle ja se siitä. Se ei toiminut minun kannaltani kovin hyvin, mutta muuten... Se on oikeastaan ainoa asia, jonka voin sanoa. Sain tarinaan huonon lopun, toinen sija tuli silti, Räikkönen sanoi.

Miten ymmärrät tallin päätöksen kutsua sinut varikolle juuri tuona ajankohtana?

– En tiedä siitä vielä. Ei ollut ideaali tilanne päätyä kierroksella ohitettavan auton perään, se ei todellakaan auttanut asiaa, Räikkönen vastasi.

– Tulos on mitä on. Pääsimme maaliin ja sain toisen sijan, mutta en osaa analysoida sitä. Ei tunnu hyvältä, hän jatkoi.

"Elämässä löytyy syy kaikkeen" 

Kakkoseksi jääminen vaikutti syövän miestä rotan lailla, mutta pettymyksenkin hetkellä Räikkönen painotti, että Ferrari tekee tiimityötä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Halusimme kaksoisvoiton, mutta minun kannaltani olisi voinut mennä paremminkin.

– Me puhumme siitä, ja olen varma, että elämässä löytyy syy kaikkeen. Kuljettajana voin tehdä mitä haluan, mutta työskentelemme tiiminä – niin yksinkertaista se on. Tulos on tallille loistava, mutta muut asiat... En tiedä, ennen kuin pidämme palaverit ja näemme graafiset esitykset, Räikkönen tilitti.

Räikköselle palkintosija on F1-uran 86:s ja toinen tällä kaudella. Hän on MM-sarjassa neljäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat