Räikkönen: Grosjean teki virheen

Kimi Räikkösellä oli jälleen syytä olla tyytyväinen omaan kisasuoritukseensa, kun hän nousi toiseksi Korean GP:n 9. lähtöruudusta.

Räikkösen auto kärsi läpi koko viikonlopun aliohjautumisesta.

- Tietenkin lopputulos oli ihan suht OK siihen nähden, miten viikonloppu on mennyt. Auton kanssa on ollut vähän hankaluuksia saada se sellaiseksi kuin haluaisin. Ei ole ollut ihan niin hyvä ajaa kuin olisin toivonut, Räikkönen totesi kisan jälkeen.

- Olemme aina olleet kisassa parempia kuin aika-ajossa. Olemme ehkä tehneet läpi viikonlopun pieniä säätövirheitä, jotka ovat haitanneet aika-ajoa. Luotin siihen, että auto on parempi kisassa. Ei se ollut kuitenkaan niin hyvä kuin olisin halunnut. Silti saatiin hyvä tulos, varsinkin tiimille. Tietenkin voittoa aina toivotaan, mutta niistä lähtökohdista, joihin olen viime aikoina laittanut itseni aika-ajoissa, niin täytyy olla aika tyytyväinen, mitä olemme saaneet aikaiseksi kisassa, Räikkönen jatkoi.

Räikkösen taktiikka onnistui hyvin, kun radalle tuli turva-auto 31. kierroksella. Kimi ei kuitenkaan pitänyt palkintosijaansa pelkästään hyvän onnen tuomana.

- Edessäni oli ruuhkaa varikkokäyntien jälkeen, joten päätimme pysähtyä paljon aiemmin. Se oli oikea liike. Turva-auto auttoi hieman, mutta meillä oli hyvää vauhtia ja pystyimme ajamaan loppuun asti. Jopa ilman turva-autoa olisimme pystyneet ajamaan loppuun asti ja ehkä ottamaan palkintosijan, Räikkönen arvioi.

Räikkönen sinetöi kakkossijansa ohittamalla tallikaverinsa Romain Grosjeanin 38. kierroksella jarrutustilanteessa radan ykkösmutkassa.

- Hän siirtyi kaksi kertaa vasemmalle, joten minun täytyi.... Sain hyvän vauhdin ja hän teki virheen toiseksi viimeisessä mutkassa. Kuulin, että suoran päässä on keltaiset liput, joten hän ei pystyisi ohittamaan minua takaisin DRS:n avulla, koska sitä ei voi avata keltaisten lippujen takia. Ajattelin yrittää ohittamista eikä se ollut turhan vaikeaa, Räikkönen kertasi ohituksensa.

Lue myös:

    Uusimmat