7-vuotias poika tuotiin sanomaan isälleen hyvästejä – ex-kehonrakentaja ei tiennyt, mitä koki: "Tappaa 50 000 250 000 ihmisestä"

Entinen ammattikehonrakentaja Mark Oakes, 51, ajatteli olkapäänsä napsahduksen olleen pieni ikään liittyvä ongelma, mutta hänelle oli käydä pahin mahdollinen. Hänen seitsemänvuotias poikansa tuotiin jo sairaalaan sanomaan isälleen hyvästejä, Essex Live kertoo.

Britannialainen entinen ammattikehonrakentaja, WNBF-liiton maailmanmestaruuden vuonna 2013 voittanut Mark Oakes oli siivoamassa kotinsa ikkunoita kesällä 2022, kun hänen olkapäänsä napsahti. 

Terveellisiä elämäntapoja noudattanut innokas maastopyöräilijä ja mustan vyön karateka pohti alkuun, että vaiva olisi pieni ja voisi johtua hänen iästään, mutta ennen iltapäiväviittä hän ei pystynyt enää liikuttamaan kättään. Oakes meni sinä iltana aikaisin nukkumaan kuumeesta ja vapinasta kärsien. 

Oakes ei tiennyt, että hän kärsi sepsiksestä, infektion aiheuttamasta virheellisesti säädellystä elimistön reaktiosta, joka johtaa elinhäiriöön. Mies vietiin sairaalaan, jossa hänen maksansa ja munuaisensa alkoivat pettää, happipitoisuus laskea ja keuhkot täyttyivät nesteellä.

– Ajattelin, että se (sepsis) olisi helposti hoidettavissa. En tiennyt, että se tappaa 50 000 250 000 siitä kärsivästä ihmisestä Isossa-Britanniassa vuosittain, Oakes sanoi.

Tehohoitoon joutunut entinen kehonrakentaja ajautui niin vakavaan tilaan, että lääkäri käski Oatesin Heather-vaimoa tuomaan heidän seitsemänvuotiaan Lincoln-poikansa sanomaan isälleen hyvästejä.

Oakes kuitenkin onneksi toipui, vaikka olkapäävaivat ovatkin jatkuneet ja hän on kärsinyt myös sairauden aiheuttamasta väsymyksestä ja keskittymisongelmista.

Oakes kiittelee suuresti vaimoaan.

– Heather oli varma, että olisin lopulta ok – hän pitää minua vahvana ja taistelijana. Hän teki poikkeuksellisen kovasti töitä pitääkseen Lincolnin elämän mahdollisimman normaalina ja vieraili luonani. Hänellä on epäilemättä ollut meistä kaikista vaikein matka.

Lue myös:

    Uusimmat