Mainos

Rahtilaivaturmassa kahdeksan kuolonuhria

Toiveet miehistön pelastamisesta ovat hiipumassa. Pelastajat eivät enää usko löytävänsä eloonjääneitä.

Viikonloppuna Tanskan ja Saksan välisessä salmessa tapahtunut rahtialusturma vaati todennäköisesti kahdeksan kuolonuhria. Pelastajat ilmoittivat maanantai-iltana, etteivät he enää usko löytävänsä eloonjääneitä uponneen laivan sisältä.

Slovakialainen rahtialus Omar N keikahti toistaiseksi tuntemattomasta syystä ylösalaisin Lollandin saaren eteläpuolella sunnuntaina. Laivassa oli 11 hengen turkkilaismiehistö. Pian turman jälkeen paikalle saapunut venäläislaiva pelasti merestä kolme merimiestä, ja yksi löydettiin myöhemmin kuolleena.

Maanantaina pelastussukeltajat etsivät merkkejä eloonjääneistä laivan sisältä, mutta tuloksetta. Hylystä löytyi vain kolmen miehistön jäsenen ruumiit, eikä yhä kateissa olevien neljän merimiehen uskota selvinneen hengissä.

- Sukeltajat ovat tutkineet kaikki aluksen osat, joissa eloonjääneitä saattaisi olla, mutta koko laiva on täyttynyt vedellä. Olemme tulleet siihen lopputulokseen, että sisällä olijat ovat kaikki kuolleet, sanoi Tanskan laivaston tiedottaja Claus Nielsen Tanskan TV2:n haastattelussa.

Yksi miehistön jäsen sai surmansa, kun alus keikahti ylösalaisin eilen iltapäivällä. Kolme elossa selvinnyttä pelastettiin merestä venäläiseen alukseen, joka myös hälytti paikalle Tanskan ja Saksan pelastuspalvelut.

Viranomaiset pitivät vielä aamulla mahdollisena, että merimiehet olisivat selvinneet hengissä alukseen muodostuneessa ilmataskussa.

Surmansa saanut oli Omer N:n konepäällikkö. Eloonjääneet ovat kuitenkin kertoneet, että myös aluksen kapteeni sai surmansa.

(MTV3-STT-Ritzau-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.