Raha-asiat haltuun tänä vuonna – näin käytät luottokorttia vastuullisesti

Jos vielä mietit, millaisen uudenvuodenlupauksen voisit tehdä, ota talousasiasi tarkempaan syyniin. Ehkä luottokortin käyttösi vaatisi hieman uudenlaista pelisilmää.

Käytätkö ahkerasti luottokorttia? Maksatko laskut aina myöhässä? Tee uudenvuodenlupaus ja ota talousasiasi taas omaan hallintaasi.

Sorrutko seuraaviin luottokorttivirheisiin? Tee selvää huonoista tavoista!

1. Et ole ajan tasalla

Riko tämä tapa: Et tutki luottokorttilaskuasi.

Lupaa tämä: Tutki aina tarkkaan saamasi luottokorttilasku, jotta tiedät ja muistat, mihin rahaa käytät. Lisäksi pysyt perillä siitä, paljonko on kokonaissaatava, jonka pankille olet velkaa.

2. Tuhlaat liikaa

Riko tämä tapa: Tuhlaat korttisi aina tappiin asti.

Lupaa tämä: Näytä itsellesi ja muille, että osaat käyttää luottokorttiasi vastuullisesti. Pidä tuhlaaminen hallinnassa ja aseta itsellesi budjetti, jonka rajoissa voit korttiasi käyttää. Jos harkitset esimerkiksi oman kodin ostoa, on hyvä opetella jo etukäteen vastuullista ja hallittua rahankäyttöä.

3. Maksat vain minimin

Riko tämä tapa: Maksat vain minimisumman luottokorttilaskustasi.

Lupaa tämä: Pienennä kokonaisvelkaa nostamalla kuukausittain lyhentämäsi summan määrää, älä tyydyminimisummaan. Mitä enemmän lyhennät laskuasi, sitä vähemmän maksat korkoja pankille ja velkasi lyhenee nopeammin.

4. Liikaa luottoa

Riko tämä tapa: Haet luottoa harkitsemattomasti.

Lupaa tämä: Liiallinen määrä luottokortteja johtaa helposti turhaan tuhlaamiseen ja hurjiin velkoihin, joiden maksaminen voi alkaa tuntua ylitsepääsettömältä ja loputtomalta puuhalta. Lisäksi suuret velat eivät näytä pankin silmissä hyviltä, jos olet ajatellut hakea lainaa esimerkiksi omaa asuntoa varten.

5. Myöhästelet

Riko tämä tapa: Maksat laskut myöhässä.

Lupaa tämä: Maksa aina laskut ajoissa, joka kuukausi. Näin näytät itsellesi ja esimerkiksi pankille olevasi luotettava. Lisäksi vältät turhat viivästyskorot.

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat