Radiojuontaja Rea Tallgren ja tuore aviomies elävät tavallisesti eri puolilla maapalloa – näin koronaepidemia on muuttanut parin arkea

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Tämä kaikki sinun täytyy tietää koronaviruksesta!

Ysäri Radion juontaja Rea Tallgren ja hänen aviomiehensä elävät normaalisti tuhansien kilometrien päässä toisistaan. Koronan suljettua maiden rajat pari on viettänyt poikkeuksellisen paljon aikaa yhdessä.

Radiojuontaja Rea Tallgren kertoi maaliskuussa MTV Uutisille, kuin hänen ja hänen aviomiehensä Meksikon-matka muuttui dramaattisesti maailmalla puhjenneen koronaviruskriisin vuoksi.

Pariskunta oli matkannut Atlantin toiselle puolelle juhlimaan ystäviensä häitä, kunnes korona sai maat muuttamaan nopeasti matkustussuosituksiaan. 

Kun pari pyrki aikaistamaan kotiinpaluutaan, he huomasivat lentojen hintojen nousseen pilviin, kun Donald Trump sulki Yhdysvaltain rajat Eurooppaan suuntautuvalta lentoliikenteeltä.

Radiojuontaja kertoo nyt MTV Uutisille, että kotimatka järjestyi lopulta hyvin.

– Meillä – tai lähinnä minulla - oli hirveä paniikki siitä, että mitä jos lennot peruuntuvat. Huoli oli onneksi lopulta turhaa ja pääsimme tosi hyvin Suomeen, Tallgren kertoo.

Juontaja ja hänen lähipiirinsä ovat välttäneet toistaiseksi koronan. Vaikka Tallgren ei pelkää itsensä tai aviomiehensä puolesta, huoli läheisistä kuitenkin varjostaa arkea,

– Minulla on kehitysvammainen sisko, joka on neljällä tavalla riskiryhmää. Se mietityttää päivittäin.

Tallgren avioitui viime kesänä. Parin arki on kuitenkin melko erilaista kuin monilla muilla tuoreilla aviopareilla, sillä juontajan puoliso työskentelee Kiinassa.  Koronatilanteen vuoksi pari onkin matkansa jälkeen ollut poikkeuksellisen pitkään samalla mantereella.

– Nyt olemme olleet – harvinaista kyllä – pitkään saman katon alla. Meksikon-reissun jälkeen Kiina oli laittanut rajansa kiinni, eikä sinne voinut palata, Tallgren kertoo.

Arki yhteisen katon alla on sujunut kuitenkin hyvin. Tallgrenin mukaan myös omaa aikaa on edelleen, sillä hän itse käy töissä tekemässä lähetyksensä Ysäri Radioon ja puoliso puolestaan ottaa omaa aikaa urheilemalla.

– Yllättävän hyvin! Pari ekaa päivää minulla oli kyllä hermot pinnassa koko ajan, kun olimme karanteenissa reissun jälkeen ja stressi oli kovimmillaan. 

– Ehkä kun joutuu olemaan normaalisti niin älyttömän paljon erillään, niin nyt sitä on kiitollinen, että saa olla kunnolla yhdessä pidempiä aikojakin.

Pariskunta aikoo kuitenkin palata takaisin etäsuhteeseen, kun tilanne sen taas sallii.

– Hän on lähdössä taas Kiinaan, kun vain saa luvan lähteä. En tiedä, kuinka pitkiä aikoja olemme sitten taas erillämme.

Lue myös:

    Uusimmat