Radiojuontaja irtisanottiin kesken lähetyksen: "Vanhemman kaartin väkeä on alettu harventaa"

Radio Nostalgian juontaja Jalle Niemelä sai kuulla irtisanomisestaan kesken lähetyksen. Lähdön hetki koitti välittömästi. 

Nostalgialla iltapäiväohjelmaa juontanut Jalle Niemelä irtisanottiin tänään yllättäen kesken lähetyksen.

– Se oli äärimmäisen kornia. Olen kuuntelijoiden kanssa hyvä ystävä ja olisi ollut mukavaa sanoa kiitokset ja kertoa, että tarinat jatkuvat tästä eteenpäin jossain muualla, Niemelä toteaa MTV.fin haastattelussa.

Niemelä ehti juontaa Nostalgialla vuodesta 2013 saakka. Hän toteaa, ettei työsuhteen päättyminen ollut hänelle tyystin yllätys, vaikka mitään sen kummempaa syytä potkuille ei annettu. 

– Kanavalla puhaltaa uudet tuulet ja vanhemman kaartin väkeä on alettu harventaa. Ei sitä välttämättä suoraan sanottu, mutta sen osasi vaistota jo aiemmin. Nyt oli sitten minun vuoroni, hän pohdiskelee. 

– Se on erittäin raadollista ageismia. Minä olen kaupallisen radiokanavan mittapuulla sieltä iäkkäämmästä päästä. Mutta sitä ei oikein ymmärretä, että meitä iäkkäämpiä on täällä aika paljon, jotka eivät välttämättä halua kuunnella pelkästään nuoria ääniä ja uusinta musiikkia. 

Eniten Niemelä ihmettelee sitä, miksi potkuista piti kertoa kesken lähetyksen. 

– Kyllä minä sen verran aikuinen olen, etten olisi alkanut pilaamaan radiolähetystä, vaikka siitä olisi etukäteen sanottu. Kai siinä haluttiin pitää jonkinlaista matalaa profiilia ja olla hiljaa aiheesta, mutta sosiaalisen median aikakaudella se on melko turha yritys, Niemelä naureskelee.

Tyhjän päälle Niemelä ei jää, sillä hän on tehnyt töitä myös tapahtumatuotannon sekä teatterin puolella. 

– Radio on minulle äärimmäisen rakas media, koska siinä pääsee niin lähelle ihmistä. Koen myös onnistuneeni juontajana aika hyvin. Mutta uskon siihen, että kun toinen ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Puhelinkin on jo tässä aika tiuhaan soinut, ei kuitenkaan vielä radion puolelta, hän hymähtää. 

– Mutta ihan ensin aion lähteä oikein pitkille kävelyille koiran kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat