MTV:n tiedot: Raahen raaka henkirikos oli Halloween-murha – epäillyllä veitsimiehellä oli päällään ihailemansa elokuvamurhaajan naamioasu

Rikospaikan tietojen mukaan Raahen lokakuisesta julmasta murhasta epäilty parikymppinen raahelaismies oli pukeutunut tekohetkellä Halloween-kauhuelokuvista tuttuun asuun: naamariin ja haalariin. Murha tapahtui 28. lokakuuta Halloween-viikonlopun alla.

Poliisi epäilee, että tuolloin 19-vuotias mies murhasi 17-vuotiaan kaverinsa uhrin perheen kotitalon pihassa, ja yritti lisäksi murhata talossa olleet uhrin viisi perheenjäsentä: vanhemmat ja sisarukset.

Rikospaikan tietojen mukaan epäillyllä oli tekohetkellä päällään samanlainen naamio ja haalari, joita käytti fiktiivinen sarjamurhaajahahmo Michael Myers maailmanlaajuisesti tunnetuissa Halloween-kauhuelokuvissa. Epäilty on ihannoinut Myersia.

Michael Myers -naamioasuja voi yleisesti hankkia ja tilata muun muassa netistä.

Rikospaikan tietojen mukaan Raahen murhassa myös tekovälineenä oli samankaltainen iso veitsi, jollaista Myers käytti tehdessään elokuvien murhia.

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty oli suunnitellut ja valmistellut tekoa pitkään. Hän tunsi entuudestaan uhrin ja perheenjäsenet. Poliisin mukaan selkeää motiivia teolle ei esitutkinnassa ole tullut esille.

Syyttäjä on nostanut epäiltyä vastaan syytteet murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Oikeudenkäynti alkaa 10. helmikuuta.

Murhan ja murhan yritysten jälkeen epäilty oli Rikospaikan tietojen mukaan palannut Raahen keskustaan ja ilmoittautunut itse poliisille.

Poikkeuksellisen rikoskokonaisuuden tutkinta on poliisin mukaan ollut erittäin haastavaa.

Aiheesta Rikospaikassa klo 22.35 MTV3 -kanavalla ja MTV Katsomossa.


Lue myös:

    Uusimmat