R&B-artisti R. Kelly on todettu syylliseksi liittyen lasten hyväksikäyttömateriaaliin

2:02
R. Kelly todettiin syylliseksi liittyen lasten hyväksikäyttömateriaaliin – tässä artistin historia pähkinänkuoressa

Yhdysvaltalainen R&B-artisti R. Kelly eli Robert Kelly on todettu syylliseksi lasten hyväksikäyttömateriaaliin liittyvissä syytteissä.

Kelly todettiin Chicagossa syylliseksi muun muassa kolmeen kohtaan, jotka liittyvät lasten hyväksikäyttömateriaalin tuottamiseen.

Kelly vapautettiin seitsemästä eri syytekohdasta.

Kelly on jo aiemmin tänä vuonna tuomittu 30 vuodeksi vankilaan muun muassa seksuaalirikoksista ja rahankiristyksestä. Uusi tuomio voi tuoda artistille lisävuosikymmeniä vankeutta.

Kelly todettiin New Yorkissa syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin viime vuoden syyskuussa.

Tuomion pituus selvisi vasta kesällä. Hänen syytettiin muun muassa värvänneen järjestelmällisesti naisia ja alaikäisiä nuoria seksiä varten, minkä jälkeen hänen kerrottiin käyttäneen heitä hyväkseen.

New Yorkissa liittovaltion tuomioistuin katsoi Kellyn väärinkäytösten jatkuneen vuosikymmenien ajan. Hänen nuorimmat uhrinsa olivat 13- ja 14-vuotiaita.

Syytöksiä kolmelta vuosikymmeneltä

Kellyä on syytetty erilaisista seksuaalirikoksista jo 1990-luvulta lähtien.

Joulukuussa 1996 tuli ilmi ensimmäinen syytös siitä, että Kelly olisi harrastanut seksiä tapahtumahetkellä 15-vuotiaan tytön kanssa ollessaan itse 24-vuotias. Kanne sovittiin 250  000 dollarilla.

Myös Kellyn avioliitto laulaja Aaliyahin kanssa vuonna 1994 herätti kysymyksiä, sillä Aaliyah oli avioliiton solmimisen aikaan 15-vuotias, kun taas Kelly oli 27-vuotias.

2000-luvun alkuvuosina Kellyä syytettiin lasten hyväksikäyttömateriaalista, mutta hänet vapautettiin syytteistä vuonna 2008.

Nyt 55-vuotias Kelly oli yksi 1990-luvun menestyneimmistä miesartisteista. Hänet tunnetaan muun muassa I Believe I Can Fly -hittikappaleesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja