Australialainen lentoyhtiö tähtää korkealle – suunnitelmissa maailman pisimmät matkustajalennot: "Vain yhdeksän lentokonetta pystyy tällaiseen"

Australialainen lentoyhtiö Qantas suunnittelee aloittavansa ultrapitkät 19-tuntiset suoralennot Lontoosta ja New Yorkista Sydneyyn, kertovat useat mediat.

Lokakuussa alkavien testilentojen tarkoitus on selvittää, miten ihmiskeho jaksaa koko uuvuttavan matkan ajan. BBC:n mukaan matkustajalennot alkavat vuonna 2022.

CNN:n haastatteleman asiantuntijan mukaan lennon aikana ei ole välilaskuja, ylimääräisiä tullitarkastuksia tai stressiä siitä, löytääkö välilaskun jälkeen seuraavan portin lentokentältä.

Lentomatkustajat joutuisivat kuitenkin todennäköisesti maksamaan 19 tunnin suoralennoista tavallista lentoa enemmän, sillä lentoyhtiöille on kalliimpaa tehdä vain yksi lento kahden sijasta.

"Vain yhdeksän lentokonetta pystyy tällaiseen lentoon"

Kolme tuliterää Boeing 787-9 Dreamliner -lentokonetta saapuu suoraan tehtaalta testilentoja varten.

Asiantuntijat selvittävät testilentojen aikana, miten ennätyspitkä lento vaikuttaa matkustajiin. Lennoilla seurataan muun muassa matkustajien syömistä, juomista, nukkumista ja liikkumista. Myös henkilökunnan melatoniinitasoja tarkkaillaan.

Vaih yhdeksän lentokonetta kykenee 19-tuntiseen lentoon

Joka tapauksessa 19-tuntinen lento kuulostaa monien mielestä sietämättömältä, eikä mikä tahansa lentokonekaan pysty moiseen suoritukseen.

–  Maailmassa on 20 000 lentokonetta, jotka lentävät joka päivä, mutta vain yhdeksän lentokonetta pystyy tällaiseen lentoon, sanoo ilmailu- ja talousanalyytikko Bjorn Fehrm CNN:lle.

BBC:n mukaan maailman pisin matkustajalento on tällä hetkellä Singapore Airlinesin tarjoama lento Singaporesta New Yorkiin. Lentomatka on yli 15 000 kilometriä pitkä ja kestää lähes 18 ja puoli tuntia. 

Lue myös:

    Uusimmat