"Pysykää poissa rannoilta" – Ministeriö varoittaa uudesta tsunamista Indonesiassa, Anak Krakatau tulivuori sylkee tuhkaa ja savua

Ilmakuvat paljastavat Indonesian tsunamin aiheuttamat tuhot 0:46
Ilmakuvat paljastavat Indonesian tsunamin aiheuttamat tuhot.

Indonesiassa tulivuori Anak Krakataun alueella asuvia ihmisiä on kehotettu pysymään poissa rannikon läheisyydestä uuden tulivuorenpurkauksen ja tsunamin pelossa.

Eilen aamulla Suomen aikaa tsunamiaallot pyyhkivät tieltään ihmisiä ja rakennuksia Sumatran ja Javan saarilla. Virallinen kuolleiden määrä on 281 ja loukkaantuneita on yli tuhat.

Tsunamin uskotaan saaneen alkunsa merenalaisesta maanvyörystä, joka puolestaan johtui Anak Krakatau -tulivuoren purkauksesta.

Purkaukset jatkuvat

Anak Krakatau on purkautunut tänään uudestaan sylkien sisuksistaan tuhkaa ja savua.

Indonesialaisen katastrofiapuministeriön mukaan tulivuorenpurkausten jatkuminen tarkoittaa sitä, että myös uusi tsunami on mahdollinen Sundansalmen alueella.

– Ihmisten ei pitäisi líikkua rannalla ja heidän pitäisi pysytellä kaukana rannikosta, sanoo ministeriötä edustava Sutopo Purwo Nugroho.

Tuhoisasta tsunamista ei ehditty antaa varoitusta. Indonesian tsunamivaroitusjärjestelmä monitoroi maanjäristyksiä, mutta ei maanvyöryjä eikä tulivuorenpurkauksia, jotka voivat myös nostattaa tappavia aaltoja.

Tsunami iski puoli kymmenen aikaan illalla paikallista aikaa, kun saarilla vietettiin paikallista vapaapäivää. Ympäri maailmaa levinneet kuvat ja videot ovat näyttäneet, kuinka lavan taka yht'akkiä ilmestynyt kuinka kesken Seventeen-nimisen bändin keikan.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat