Pysäyttävä video: 7- ja 13-vuotiaat pelastetaan joesta – rajalla yksin kulkevat lapset ovat vaarassa joutua hyväksikäytön uhreiksi

0:45
Videosta voit nähdä, kuinka kaksi veteen hylättyä lasta pelastettiin rajavartiolaitoksen toimesta

Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla on huomattava määrä yksin kulkevia lapsia. Rajanylitysmatka on lapsille äärettömän vaarallinen. 

Rajavartiosto löysi Yhdysvaltojen rajalta kaksi siirtolaislasta. 7- ja 13-vuotiaat lapset löytyivät joesta. Hondurasta tulleet lapset joutuivat erotetuiksi vanhemmistaan Meksikossa. Lasten mukaan tuntematon mies oli luvannut auttaa heidät rajan yli, mutta olikin hylännyt heidät jokeen. 

Tilanne Yhdysvaltojen rajalla on kiristynyt jo pidemmän aikaa. Lasten osuus siirtolaisista on lisääntynyt. Siirtolaiset kulkevat ryhmissä, jotta rajanylitys olisi turvallisempaa, mutta lapsia saatetaan hylätä matkan varrelle.

Yksin kulkevia lapsia uhkaa vaara joutua esimerkiksi kidnapatuksi tai ihmiskaupan uhriksi. Monet lapset ovatkin kertoneet kokemistaan hyväksikäyttötapauksista. 

Joesta löytyneet lapset viedään väliaikaiseen telttamajoitukseen, kunnes he pääsevät sosiaali- ja terveyspalveluiden piiriin. Siirtolaiskeskukset ovat tällä hetkellä pahasti ruuhkautuneita. 

Lähde: CNN

Voit katsoa pelastustilanteen artikkelin alkupuolella olevasta videosta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja