Kriisi Yhdysvaltain etelärajalla syvenee – senaattori julkaisi videon vastaanottokeskusten karuista olosuhteista

0:54
Katso seisauttava video: Näin täyteen ahdetut ovat siirtolaisille tarkoitetut tilat Yhdysvaltain etelärajalla.

Yhdysvaltain etelärajan ylittäneiden siirtolaisten määrä on lähtenyt tänä vuonna rajuun nousuun. 

Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen tilastojen mukaan Meksikon ja Yhdysvaltain rajan yli pyrki helmikuussa yli 100 000 siirtolaista, ja luvut ovat edelleen nousussa.

Viimekuinen luku on korkein helmikuussa tilastoitu lukema sitten vuoden 2006.

Rajalla toimivat viranomaiset arvioivat siirtolaisten virtauksen jatkuvan ainakin muutaman kuukauden ajan. 

Koronapandemia on tuonut omat haasteensa Yhdysvaltojen rajaviranomaisille, sillä siirtolaisille tarkoitetut tilat eivät ole olleet riittävän tilavat koronamääräysten noudattamiseksi. 

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki on kuitenkin vakuuttanut, että terveysviranomaisten antamia ohjeita noudatetaan. 

Video siirtolaisten olosuhteista järkyttää

Rajalla vieraillut Oklahomalaissenaattori James Lankford julkaisi perjantaina videon, joka osoittaa miten täyteen ahdetut siirtolaisille tarkoitetut tilat todellisuudessa ovat. 

Lankfordin mukaan yhden siirtolaisille tarkoitetun huoneen kapasiteetiksi on laskettu 80 henkeä. Tällä hetkellä samassa tilassa voi Lankfordin arvion mukaan olla yli 700 ihmistä.

Ongelmia rajalla on tuottanut etenkin alaikäisten lasten migraatioprosessin riittävän nopea eteneminen. Tuoreen raportin mukaan rajalla eteenpäin siirtoa odottaa tällä hetkellä yli 18 000 lasta. 

Biden osasyy kiihtyneelle ihmisvirralle

Joe Bidenin maahanmuuttopolitiikka on avoimempaa kuin edeltäjänsä, minkä on arvioitu saaneen ihmisiä enemmän liikkeelle. 

Myös kevät tuo yleensä mukanaan enemmän liikennettä Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle, sillä sääolosuhteet ovat tuolloin rajaa kohti matkaaville siirtolaisille suotuisat.

Joe Bidenin hallinto on saanut medialta kritiikkiä siitä, ettei mediaa olla päästetty paikalle raportoimaan rajalla vallitsevista olosuhteista. 

Myös Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on kritisoinut Bidenin maahanmuuttopolitiikkaa avoimesti. 

Katso video siitä, kuinka täyteen ahdetut siirtolaisille tarkoitetut tilat ovat Yhdysvaltain etelärajalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja