Pysäyttävä esimerkki vanhemmille: Varo vaaraa ostosreissulla!

Moni vanhemmista sijoittaa kauppareissulla pienen lapsensa turvakaukalossa ostoskärryihin. Pysäyttävä kuva todistaa, että tämä ei ehkä sittenkään ole se kaikkein turvallisin vaihtoehto. 

Pienen pojan äidin pysäyttävä kuva avaa vanhempien silmiä vaarasta, joka voi vaania aivan tavallisella kauppareissulla.

Ohiolainen äiti jakoi valokuvan Facebook-sivuillaan sen jälkeen, kun ostoskärryt kaatuivat päin pysäköityä autoa. Erityisen vaarallisen tilanteesta teki se, että kärryssä ollut lapsen turvakaukalo kaatui ostoskärryjen mukana parkkiruudussa olleen auton päälle.

Turvakaukalo lensi pois kärryistä, vaikka se oli lukittu ohjeiden mukaisesti paikoilleen.  

Onnettomuus voi tapahtua silmänräpäyksessä

Kuvan jakanut äiti kommentoi kärryjen kaatuneen todennäköisesti kovan tuulen ja turvakaukalon painon yhteisvaikutuksesta. Hänen poikavauvansa ei juuri kyseisellä hetkellä ollut kaukalossa, mutta äiti halusi jakaa kuvan varoittaakseen kaikkia vanhempia tästä mahdollisesta vaarasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

–  Asiaan on parempi varautua, sillä onnettomuus tapahtuu silmänräpäyksessä, kuvan jakanut äiti muistuttaa.

Yhdysvaltojen kuluttajansuojavirasto varoittaa vanhempia sijoittamasta turvaistuimia ostoskärryihin tai kuljettamaan turvakaukaloa ostoskorissa. Virasto kehottaa vanhempia harkitsemaan muita vaihtoehtoja, kuten kantoreppuja tai rattaita. Suomessa vastaavaa kehotusta ei ole annettu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja