Mainos

Pysäköinninvalvojat valppaina kaaospäivänä: "Lakko ei peruste virhepysäköinnille"

Sekä pysäköinninvalvojat että parkkihallit eivät ole tehneet erityisiä toimenpiteitä lakon vuoksi.

Monet ovat huolissaan, että pysähtynyt julkinen liikenne aiheuttaa Helsingin keskustaan ruuhkia ja pysäköintiongelmia ihmisten tullessa töihin henkilöautoin.

Keskustan alueella kahdeksaa parkkihallia hallinnoivan EuroPark Finlandin toimitusjohtaja Christer Hede kertoo, että yritys on varautunut kuitenkin siirtämään tarpeen tullen työntekijöitä sinne, missä heitä tarvitaan.

– Jos hallit tukkeutuvat, henkilökuntaa siirretään liikenneohjaustehtäviin. He voivat ohjata asiakkaat täysistä kohteistamme niihin, joissa vielä on tilaa, Hede kertoo.

Heden mukaan tilanteeseen on kuitenkin vaikea valmistautua. Ruuhkan sijaan tilanne saattaa olla rauhallinenkin. Esimerkiksi poliisi on kehottanut ihmisiä välttämään keskustassa ajamista. Hede epäilee, että moni saattaa viettää perjantain pitkänä viikonloppuna.

– Viime lakon aikaan ihmiset noudattivat neuvoa ja päivästä tuli normaalia hiljaisempi. On mentävä tilanteen mukaan.

Yritys on kuitenkin päättänyt helpottaa ihmisten tuloa keskustaan kimppakyydillä tiputtamalla P-City Forum -parkkihallin vuorokausihintaa normaalia alhaisemmaksi.

Pysäköinninvalvojat toimivat normaalisti – ”Lakko ei peruste virhepysäköinnille”

Helsingin pysäköinninvalvonta suhtautuu toiveikkaasti siihen, ettei ruuhkia välttämättä muodostu. Etätyöt ja kimppakyytien käyttö saattaa estää ruuhkien ja pysäköintiongelmien synnyn.

Pysäköinninvalvonta ei olla valmistautunut lakkopäivään esimerkiksi miehitystä lisäämällä.

– Meille perjantai on normaali arkityövuoro. Tietysti reagoimme, jos jollakin alueella alkaa olla erityisiä ongelmia, kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo.

Kossila korostaa, ettei poikkeuksellinen tilanne ole peruste sille, että pysäköinninvalvonta katsoisi virheellistä pysäköintiä sormien lävitse.

– Hallitsematon pysäköinti tuottaa tällaisissa tilanteissa haittaa monen elämään. Pysäköinninvalvonnan tarkoitus on liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden edistäminen. Niitä ei voida poikkeustilanteessakaan vaarantaa, päin vastoin, hän korostaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.