Pyhimys haluaa olla taloudellisesti riippumaton – arvioi viime vuoden tulonsa: "Paljon merkittävämpi luku on yrityksen liikevaihto, joka oli muistaakseni 600 000 euroa"

12:40
Pyhimys tahkoo vuodesta toiseen jättituloja – kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa paljon musiikilla tienaa.

Pyhimys ei ole luksusbrändien ystävä, vaan hän haluaa mieluummin luoda perheelleen turvallisuutta ja taloudellista vapautta.

Suosikkiräppäri Pyhimys kuuluu vuodesta toiseen Suomen suurituloisimpien räppärien joukkoon, sillä miehellä on artistiuran lisäksi monta rautaa tulessa. Räppäri ei arastellut puhua MTV Uutiset Liven haastattelussa raha-asioistaan.

– Raha-asioista on hyvä keskustella ja on hyvä purkaa tiettyjä ennakkokäsityksiä. Yksi niistä on se, että artistin palkkatulo ei koskaan verrannollinen välttämättä sen vuoden menestykseen.

Suurimmalla osalla artisteista on oma yritys, josta he itse nostavat palkkaa oman tarpeen mukaan. Pyhimys tienasi vuonna 2018 yli 220 000 euroa.

– Ne oli sen takia korkeammat kuin yleensä, kun rakensin silloin talon.

– Veroprosentti nousee, kuinka paljon nostat itsellesi tuloja. Oikeastaan myös yrityksen kautta kannattaa sijoittaa myös sitä varallisuutta.

Pyhimyksellä on tavoitteena olla tulevaisuudessa taloudellisesti riippumaton, sillä se takaa myös taiteellisen riippumattomuuden.

– Yritän laskea, miten voisin maksaa itselleni tasaista palkkaa eläkkeeseen asti. Silloin yrityksen vakavaraisuun ja pääoma ovat melkein tärkeämpi asia kuin tietyn vuoden palkkatulo.

Pyhimys kertoo, ettei ainakaan vielä ole taloudellisesti riippumaton eläkeikään asti. Nykyään hänen ei kuitenkaan enää tarvitse miettiä, että onko taloudellisesti järkevää toteuttaa niitä hulluimpia ideoita, joita tulee mieleen. Sitä Pyhimys pitää uransa suurimpana saavutuksena.

– Jos sitä jää miettimään, niin pelkään, että ne oudot ja hassut ideat jäävät pois ja se tappaa luovuuden.

Pyhimys ei suoranaisesti edes tiedä, paljonko hän tienasi viime vuonna.

– Veikkaan, että vähemmän kuin vuonna 2018. Sanoisin, että noin 100 000 euroa. Artisteilla on vielä sellainen, että saamme tekijänoikeustuloja, jotka tilitetään meille. Niitä ei voi arvioida etukäteen. Ne tulevat tasaisen palkan päälle.

– Paljon merkittävämpi luku on yrityksen liikevaihto, joka oli muistaakseni 600 000 euroa viime vuonna. Viime vuosi oli minulle isoin.

Pyhimys tekee valtavan määrän keikkoja vuoden aikana. Teflon Brothers -bändin kanssa on suunnilleen vuodessa 100 keikkaa ja siihen omat soolokeikat päälle. Sen lisäksi Pyhimys tekee kaupallisia yhteistöitä, saa tekijänoikeustuloja ja toimii konsulttina Universal Musicille.

Levymyynneistä ei kuitenkaan tule enää niin suurta summaa räppärin rahapussiin kuin aikoinaan artistit ansaitsivat.

– Aikaisemmin, kun myytiin fyysisiä albumeita, artisti sai enemmän musiikin tuotosta. Tämä on kiistanalainen kysymys siinä mielessä, että se jakautui harvemman kesken, kun tuotantovälineet määrittivät, kenen levyä on saatavilla missäkin kaupoissa.

– Nykyään, kun on striimimaailma, on tullut valitusta, että korvaus on liian pieni. Toisaalta se mahdollistaa pääsyn markkinoille paljon helpompi. Lopputulos on kuitenkin se, että menestynyt kappale näkyy keikkatuloissa ja -määrissä.

Pyhimys myöntää olevansa tarkka raha-asioissa, eikä hän ostele esimerkiksi hienoja kelloja.

– Tulen aika vähällä toimeen. Hieno kello olisi kiva, mutta pelkäisin, että se menee rikki. Ne mitkä luovat perheelle turvallisuutta ja taloudellista vapautta, se on tärkeämpää – enemmän pääoman hallintaa kuin tuhlaamista.

Onko Pyhimys miettinyt, että salaisi omat tulonsa? Kuinka monta sijoitusasuntoa Pyhimyksellä on? Kuinka koronakriisi on vaikuttanut Pyhimyksen yrityksen liikevaihtoon? Katso video!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja