Puun kysyntä taittui – asiantuntija kertoo, mitä metsänomistajan kannattaa nyt tehdä

2:02
Katso video: Tällaisia neuvoja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen antaa myyntihaluisille metsänomistajille.

Sahateollisuuden mukaan puuta on nyt paljon markkinoilla ja samaan aikaan kysyntä laskee.

Puusta on saanut erittäin hyvää hintaa tämän vuoden aikana. Kysyntää on ollut ja puu on käynyt kaupaksi. Nyt metsänomistajat ovatkin yllättäen törmänneet siihen, ettei puu välttämättä enää menekään kaupaksi. 

Erityisesti tukkipuusta on saatu parhaimillaan yli 70 euron kuutiohintaa ja mäntypuusta  yli 65 euroa kuutiolta. Nyt hinnat ovat kuitenkin kääntyneet tämän vuoden huippuluvuista laskuun ja etenkin sahoille on ollut vaikeaa myydä puuta. 

Sahateollisuuden toimitusjohtajan Kai Merikallion mukaan puutavaran kysyntä on laskussa ja puuta on keväällä räjähtäneen kysynnän jälkeen monella alan toimijalla myös varastossa. Syynä erikoiseen tilanteeseen on Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja pakotteiden vaikutus puuntuontiin.

– Oletettiin, että se [puuntuonti] jää heti pois, mutta Euroopan unionin sanktiot tulivat voimaan vasta heinäkuun alussa – – Samaan aikaan Venäjän hyökkäyssodasta johtuva talousongelma iskee meidän markkinaan ja nyt on tavaraa aika paljon meidän markkinoilla ja kysyntä laskee, Merikallio summaa.

Katso ylläolevalta videolta, minkälaisia neuvoja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen antaa myyntihaluisille metsänomistajille.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja