Puukotus Kuopiossa: Nainen väittää toisen ihmisen tunnustaneen henkirikoksen, josta häntä syytetään

Syyttäjä vaatii 55-vuotiaalle naiselle vähintään yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta kolmekymppisen naisen taposta. Henkirikos tapahtui viime kesäkuussa Kuopion kaupungintalon läheisessä puistossa. 

Uhri ja syytetty olivat samassa seurueessa, ja heidän välilleen tuli riitaa. Poliisi on kertonut, että päihteillä oli osuutta asiaan.

Ensimmäisenä uhriin kohdisti väkivaltaa seurueessa ollut mies. Syyttäjän mukaan mies ainakin tönäisi naista ja uhkasi tätä puukolla. Mies myöntää teot lievänä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Syyttäjän mukaan tämän jälkeen 55-vuotias nainen kaivoi esiin kääntöveitsen ja iski sillä uhria rinnan alapuolelle. Uhri nousi ylös ja yritti poistua, jolloin syytetty lähti vielä hänen peräänsä ja löi häntä veitsellä pakaraan, haastehakemuksessa sanotaan. Syyttäjän mukaan syytetty oli sanonut uhrille tappavansa tämän.

Veitseniskujen jälkeen uhri jatkoi kävelyä joitain kymmeniä metrejä, kunnes lyyhistyi risteykseen.

Teräaseita ei löydetty

Poliisi ei löytänyt kummankaan – miehen eikä 55-vuotiaan naisen - käyttämää teräasetta. Tapahtumista on haastehakemuksen mukaan kuitenkin videomateriaalia. Lisäksi tapahtumilla on todistajia.

55-vuotias nainen kiistää syytteen taposta sekä sen, että olisi aiheuttanut uhrin kuoleman. Hän sanoo vain tökänneensä uhria veitsellä takapuoleen. Hän kiistää uhanneensa tappaa tämän.

Nainen sanoo, että uhrin pahoinpitelystä syytetty mies esitutkinnan alussa tunnusti aiheuttaneensa uhrin rinnan vamman ja uhrin kuoleman. Miehen kirjallisessa vastauksessa käräjäoikeudelle tällaisesta tunnustuksesta ei ole mainintaa.

Oikeudenkäynti alkoi tänään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat