Puukko vyöllä Linnassa edustanut pettyi: Normaalisti isäntäväki haluaa, että vierailla on hauskaa

Varustelekan perustaja Valtteri Lindholmin mielestä Linnan juhlat eivät olleet kovin laadukkaat.

Vuoden nuori yrittäjä, armeijavarusteisiin erikoistuneen Varusteleka-myymälän perustaja Valtteri Lindholmin asu herätti keskustelua itsenäisyyspäivänä. Lindholm nimittäin edusti Linnan juhlissa uudistetussa kansallispuvussa puukko helavyöllä.

Puukko ja kansallispuku ovat kohisuttaneet kansaa myös sosiaalisessa mediassa, missä Lindholm on joutunut vastailemaan ihmisille kysymyksistä kansallispuvun aitoudesta.

Puvusta on käyty keskustelua Facebookissa ja keskustelupalstoilla.

– Moni on pahoittanut mielensä puukosta, mutta myös siitä, etten tullut frakissa. Ne jotka tykkäävät kansallispuvuista, pahoittivat mielensä siitä, ettei se ollut virallinen kansallispuku. Sieltä on tullut yllättävän vihaisia juttuja, Lindholm kertoo MTV:lle.

Lindholmille on sanottu, ettei hän olisi saanut pukeutua pohjalaishenkiseen pukuun, koska ei ole kotoisin Pohjanmaalta.

– Mielestäni on mielenkiintoinen aihe, etteikö kansallispukuperinnettä voi elävöittää ja herättää henkiin sen sijaan, että se olisi kasa jonkin komitean määritelmiä, joista ei voi poiketa.

Ensikertalaisena presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla edustanut Lindholm ei arastele kertoa mielipidettään Linnan juhlista.

– Linnan juhlat eivät olleet mielestäni kovin laadukkaat juhlat. En kehdannut jättää tulemattakaan. Mesta on pramea, mutta et näe sitä, koska siellä on niin paljon ihmisiä.

Pariskunta poistui pian Linnan juhlien tungoksesta koti-iltaa viettämään.

– Jengiä oli kutsuttu niin paljon, ettei siellä mahtunut liikkumaan. Ei kai juhlien ainoa pointti voi olla pärstägalleriana toimiminen. Juhlina ne olivat harmillisen ontot, Lindholm kummastelee.

– Oikeissa juhlissa isäntäväki haluaa, että vierailla on hauskaa. Kummastelen, jos ainoat käytännön tekemiset ovat tanssiminen tai tuntemattomille tyhjästä puhuminen. Ne eivät kuulosta suomalaiseen mielenlaatuun sopivilta.

Lindholmin mukaan juhlia voitaisiin ehostaa kutsumalla vähemmän ihmisiä ja tarjoamalla esimerkiksi seurapelejä illanviettoa varten.

– Silloin patsastelua olisi vähemmän. On aina vähän noloa, jos sinne mennään sillä mentaliteetilla, että ihmiset tietäisivät, kuka kukin on.

– Puoliso oli parempaa mieltä juhlista. Hän ei ole yhtä negatiivinen kuin minä, Lindholm naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat