Putous-tähti Alina Tomnikov sketsihahmo Kikka Vaarasta: "Sain idean nimeen sukulaisistani"

Näyttelijä Alina Tomnikovin luoma Putous-sketsihahmo Kikka Vaara perustuu lähes täysin tositapahtumiin.

Putouksen yhdeksännellä kauden näyttelijäjoukkoon uutena nimenä liittynyt Alina Tomnikov, 29, kertoo MTV.fin haastattelussa sketsihahmonsa Kikka Vaaran taustoista.

Kikka Vaara on väsynyt ja sekavia puhuva kolmen lapsen äiti, joka kaipaa kahvia ja päiväunia. Idea hahmosta syntyi noin puolitoista vuotta sitten.

– Rakas ystäväni lähetti itsestään kuvan, jonka hän oli ottanut itsestään peilin kautta. Minulle tuli jo silloin mieleen idea, että tässä on hahmo: nuori äiti, joka on superväsynyt, Tomnikov avaa Kikka Vaaran syntyä.

– Ja se väsymys ystävälläni ainakin syntyy siitä, että hän haluaa olla maailman paras äiti. Hän on niin tunnollinen ja antaa kaikkensa omille lapsilleen.

Tomnikov toteaa, että Kikka Vaaran tyyppinen äiti ei siinä hetkessä ymmärrä, että hän on jo omille lapsilleen maailman paras äiti.

Näyttelijä halusi hahmosta löytyvän itselleen tärkeitä asioita.

– Sukulaisteni sukunimi on Vaara. Minulle oli tosi tärkeää laittaa siihen hahmoon sellaisia minulle itselleni rakkaita asioita. Siitä johtuu myös hienoinen Oulun murre, Tomnikov sanoo.

– Sukulaiseni ovat äidin puolelta Oulusta kotoisin ja Vaara-sukunimi on sieltä puolelta.

Alina Tomnikov ei ole itse vielä äiti. Hän toteaa pystyvänsä silti samaistumaan Kikka Vaaraan ja Vaaran väsymykseen.

– Minullakin on aina ajoittain niin sanottuja liskojen öitä. Ajatukset kieppuvat, enkä saa unta, Tomnikov sanoo.

Kikka-nimi tuli siitä, että hahmo kikkailee asioita.

– Rakastan Kikka-hahmoa. Aina, kun äitejä olevat ystäväni lähtevät jonnekin, vaikka lähikauppaan Alepaan, niin siihen kuuluu jäätävä varustautuminen. Kaiken varalta otetaan mukaan karhupumppu ja generaattori, jos nyt vaikka sähköt katoavat.

Alina Tomnikov kuvailee itseään höpöttäjäksi, jolta ajatus karkailee moniin suuntiin.

– Väsymyksen aikana olen aivan tunteiden pauloissa. Silloin menen ihan vuoristorataa.

---

Putouksen yhdeksännen kauden livelähetysten yleisöliput on myyty jo loppuun, mutta Mikko Penttilä kertoo alla olevalla videolla, että kenraaliharjoituksiin on lippuja saatavilla.


Putous MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat