Mainos

Putous-tähden sketsihahmolla yllättävä vaikutus: ”Olen saanut tosi paljon opettajilta viestejä”

Putousta tähdittävä Ernest ”Erkku” Lawson kertoo yllättyneensä siitä, kuinka paljon hän on saanut palautetta opettajilta tuoreesta sketsihahmostaan.

Ernest Lawsonin Putous-hahmo Ansa Kynttilä on omintakeinen opettaja, jonka rooliin moni suomalainen opettaja selvästi samaistuu. Tästä kertoo nimittäin näyttelijän vastaanottaman palautteen määrä – joka ei suinkaan ole ollut mitätön.

– Olen saanut tosi paljon opettajilta viestejä. Olen saanut paljon enemmän aikuisilta kehuja kuin sain viime vuonna, viime vuonna Abdul Tuiskun roolissa nähty näyttelijä kertoo.

Erkku on itse ammatiltaan niin ikään opettaja, joten hyppääminen opettajan rooliin sketsihahmon muodossa tuntui hänestä hyvinkin luontevalta. Näyttelijä onkin ollut positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hänen opetteja-kollegansa ovat ottaneet sketsihahmon vastaan.

– Vaikka teen tällaista Suomen huonointa opettajaa, niin kukaan ei ole ainakaan minulle loukkaantunut, vaan he ovat ymmärtäneet sen, että en loukkaa opettajia tai opettajakuntaa, vaan he ovat ymmärtäneet sen, että koska olen itse opettaja, niin minun on tosi helppo ja herkullista käyttää niitä stereotypioita komedian keinoin, Erkku perustelee.

– On ollut ihanaa saada viestejä, että meidän kahvihuoneessa maanantaina yhdessä naurettiin jutuilleni ja katsottiin uudelleen sitä klippiä, Erkku kertoo.

Ansa Kynttilän asuun on haettu Erkun ja puvustajan toimesta hyvin stereotyyppisiä vivahteita – eikä tämäkään ole jäänyt opettajilta huomaamatta.

– Se on hauskaa, kun olen yhdessä puvustajan kanssa valinnut vaatteeni sen mukaan, mitä opettajat yllään stereotyyppisesti pitävät, niin ihmiset ja opettajat varsinkin ovat löytäneet nämä piirteet, näyttelijä toteaa.

– Selvästi löytyy itseironiaakin, kun olen saanut viestiä, että sketsihahmollani on ihan samanlaiset vaatteet, mitä palautteen antaja voisi itse pitää tai avainketjuni näyttää tutulta tai kenkäni, Birkenstockit ovat juuri sellaiset, mitä opettajat käyttävät, Erkku nauraa.

Katso videolta Ernest Lawson taidonnäyte sketsihahmona!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin MTV3-kanavalla klo 19.30!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja