Putous myytiin – Kiinassa ruutuun jo vuodenvaihteessa

Supersuosittu suomalainen televisioformaatti Putous on myyty kasvavalle ja kehittyvälle tv-markkina-alueelle Kiinaan.

MTV3-kanavalla seurattava supersuosittu Putous on myyty. Sarja tullaan näkemään jo vuodenvaihteessa Kiinassa, minkä lisäksi sarja on optioitu useissa maissa.

– Tämä on hieno uutinen! Putous on elinvoimainen ja aito formaatti. Odotamme mielenkiinnolla kiinalaista versiota täysin suomalaisesta viihteestä, MTV:n draamapäällikkö Sarita Koskelin-Harma sanoo.

Sarjan kansainvälinen myynti aloitettiin uuden levitysyhtiön kanssa viime keväänä ja Yellow Film & TV:n operatiivinen johtaja Milla Bruneau on tyytyväinen puolessa vuodessa aikaansaatuihin tuloksiin.

– Kiina on erittäin merkittävä televisioformaattien markkina-alue. Uskon, että tämän avauksen kautta Putous-formaatin kansainvälinen kiinnostus kasvaa entisestään. Formaatti on Kiinan lisenssisopimuksen lisäksi optioitu nyt muun muassa Ranskaan, Tanskaan ja Libanoniin, ja parhaillaan kauppaa käydään lisää kansainvälisillä Mipcom-messuilla, Bruneau kommentoi tuoreeltaan juuri finalisoitua kauppaa Ranskan Cannesista.

Bruneau on keskustellut ohjelmaa tuottavan tuotantoyhtiön kanssa tulevan sarjan sisällöstä, tuotantotavasta ja esiintyjistä. Odotukset sarjan suhteen ovat kovat.

– Formaatti on selkeästi osaavissa käsissä ja olen erittäin luottavainen tuotannon suhteen. Sarjaan on jo kiinnitetty maan kovimmat koomikot. Tarkoituksenamme on hyödyntää yhteistyössä tuotettavan kiinalaissarjan kokemuksia myös mahdollisissa tulevissa Suomen Putous-ohjelmissa. Olen varma, että tämä tulee olemaan melko ainutlaatuinen kokemus ja olen superylpeä päästessämme avaamaan sarjan kansainvälisen tuotannon tämänkaltaiselle jättiläismarkkina-alueelle.

Putouksen kuudennen kauden avausjakso keräsi viime lauantaina parhaimmillaan 1,1 miljoonaa katsojaa.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja