Putouksen Joonas Kääriäinen ja Ushma Olava ottivat spontaanin hahmo-haasteen vastaan: "Liikutaan vaarallisilla vesillä"

Putouksen ensikertalaiset Ushma Olava ja Joonas Kääriäinen luovat sketsihahmon ”tyhjästä” 2:01
Näyttelijät Ushma Olava ja Joonas Kääriäinen ottavat Viiden jälkeen -sketsihahmo -haasteen vastaan Putous-ohjelman pressitilaisuudessa.

Putous-näyttelijät saivat Viiden jälkeen -ohjelmalta pyynnön luoda pikaiset sketsihahmot, jotka julkistetaan maanantai-illan lähetyksessä. Putous-ohjelman 15. kausi alkaa MTV3-kanavalla tammikuussa.

Ushma Olava ja Joonas Kääriäinen saivat Putous-ohjelman pressitilaisuudessa maanantaiaamupäivällä kassillisen Viiden jälkeen -toimituksen kokoamaa rekvisiittaa, joista heidän tehtävänään on luoda sketsihahmot illan lähetykseen. Kassista löytyy muun muassa karvahattu, vanhoja silmälaseja, valomiekka ja lelusaha.

Näyttelijät uskovat parhaan tuloksen syntyvän liikoja miettimättä.

–  Itse tykkään komediasta joka syntyy ensimmäisestä impulssista, Joonas Kääriäinen sanoo.

– Ensimmäiset impulssit on hauskimmat, silloin liikutaan vaarallisilla vesillä, Ushma Olava komppaa.

Tilanteiden ja roolihenkilöiden luominen on Olavalle tuttua Stella Polaris -improvisaatioteatterista.

– Siellä jokainen hahmo on yhtäkkiä luotu, mutta tietysti ne hahmot tehdään miimisesti eli siinä ei ole rekvisiittaa käytössä.

Joonas Kääriäinen paljastaa tulevan tulevalle Putous-kaudelle päätyneen sketsihahmon olleen se, jonka hän oli jättänyt ikään kuin hätävaraksi.

– Ensimmäiseen tehtävänantoon annettiin tehtäväksi, että tuokaa viisi raakiletta. Tämä taisi olla viides hahmoni ja raakile, jolla olin hullutellut. Mutta se lähtikin toimimaan, Kääriäinen kertoo.

Ylläolevalta videolta voit katsoa, miten Ushma ja Joonas valikoivat rekvisiitan pikahahmoonsa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Ushma Olava ja Joonas Kääriäinen esittelevät Viiden jälkeen -ohjelman pyynnöstä luomansa kertakäyttöiset sketsihahmot lähetyksessä tänään maanantaina noin kello 17.40 MTV3-kanavalla. Ohjelman voit katsoa myös Katsomossa.


Lue myös:

    Uusimmat