Mainos

Putinin Nato-uhittelu kiinnosti myös Venäjän mediaa – huomiota Kultarannan hanhiin ja jäniksiinkin

Kultarannan hanhet, jänikset ja jopa mehiläiset mainittiin Venäjän mediassa, kun iso joukko venäläisiä toimittajia raportoi presidenttien tapaamisesta viime perjantaina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapui Suomeen tapaamaan presidentti Sauli Niinistöä, ja tiedotustilaisuudessa oli läsnä suomalaistoimittajien lisäksi kymmeniä venäläistoimittajia.

Tapaamisesta kirjoitettiinkin paljon Venäjän mediassa. Venäjällä otsikoihin nousivat samat teemat kuin Suomessakin: Nato, Niinistön ja Putinin yhteisymmärrys transpondereiden käytöstä Itämeren-lennoilla ja kauppasuhteet.

Esimerkiksi uutistoimisto Ria Novosti kirjoitti Niinistön ja Putinin käymistä keskusteluista sekä pressitilaisuudesta noin parikymmentä uutisartikkelia.

Kuten Suomessa, myös Venäjällä huomiota herätti Putinin kommentti siitä, että "Nato mielellään taistelisi Venäjää vastaan viimeiseen suomalaissotilaaseen". Yksi uutistoimisto Itar Tassin luetuimmista englanninkielisistä jutuista tänään käsitteli muun muassa edellämainittua kommenttia otsikolla "Putin: Venäjä vastaa, jos Suomi liittyy Natoon".

Kultarannan luonto hämmästytti

Osalle venäläistoimittajista jäi mieleen erityisesti suomalainen luonto. Kommersant-lehden reportteri maalailee pitkät pätkät Kultarannan pressitilaisuuden tunnelmasta ja mainitsee paikalla näkyneet jänikset useampaan otteeseen. Jutun otsikko on "Sota ja jänikset".

Izvestija-lehden jutussa pisin kappale artikkelin lopussa hämmästeli Kultarannan luonnonläheisyyttä ja "epävirallista"-tunnelmaa:

– Aivan lehdistökonferenssin aikana presidenttien takana ruokailivat hanhet ja sitten juoksivat jänikset. Tie lehdistöalueelle kulki kasvihuoneiden vierestä. Toimittajat sijoitettiin suureen telttaan mäntymetsän lähelle. Jotkut ehtivät töistä huolimatta jopa kerätä marjoja. Aivan valtion päämiehen huvilan vieressä seisoi polkupyöriä ja grilli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.