Mainos

Putin tyrmää huhut yhteydenpitokanavasta Venäjän ja Valkoisen talon välillä

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, ettei hänellä ole mitään tietoa yhteydenpitokanavasta, jota Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantajan ja vävyn Jared Kushnerin on uutisoitu ehdottaneen.

Yhdysvaltalaismediassa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Kushner oli ehdottanut Venäjälle salattua yhteydenpitokanavaa Valkoiseen taloon.

– En tiedä tällaisesta ehdotuksesta. Sellaista ei ikinä tullut minulle, Putin sanoi uutiskanava NBC Newsille antamassaan haastattelussa.

Putin myös sanoi haastattelussa, ettei hänellä ollut mitään tietoa siitä, että Venäjän suurlähettiläs Sergei Kisljak tapasi Trumpin kampanjaan kytköksissä olevia ihmisiä ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

– Olen rehellinen. Uskotko, että kaikkialla maailmassa ja Yhdysvalloissa suurlähettiläät raportoivat minulle joka päivä siitä, kenen kanssa he syövät tai kenet he tapaavat, presidentti sanoi yhdysvaltalaistoimittajalle.

Uutiskanava CNN uutisoi viime viikolla, että Yhdysvaltain kongressi tutkii, tapasivatko oikeusministeri Jeff Sessions ja Kisljak toisensa vielä kolmannen kerran Trumpin vaalikampanjan aikana. Asiasta kertovat CNN:lle demokraatti- ja republikaanilähteet sekä asiasta perillä olevat tiedusteluviranomaiset.

Sessions on jo aiemmin jäänyt kiinni Kisljakin kanssa käytyjen keskustelujen peittelystä. Hän on jäävännyt sittemmin itsensä kaikista Trumpin vaalikampanjaan liittyvistä tutkimuksista.

Putin kertoi tavanneensa Flynnin vain nopeasti

Presidentti Putinilta kysyttiin haastattelussa myös siitä, onko Venäjällä jotain vahingoittavaa tietoa presidentti Trumpista.

– Tämä on hölynpölyä. Mistä me saisimme tällaista tietoa? hän vastasi.

Putin myös kiisti jälleen, että Venäjä sekaantui Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

– Siinä ei ole järkeä, että me olisimme sekaantuneet.

Trumpin ex-neuvonantaja Michael Flynnin Putin kertoi tavanneensa vain lyhyesti, vaikka he istuivatkin vierekkäin illallisella Moskovassa vuonna 2015.

Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi ilmi hänen valehdelleen yhteyksistään Venäjän suurlähettilääseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.