Washington Postin lähteet: Trump neuvonantajineen on jo keskustellut oikeusministerin korvaamisesta

Venäjä-kohu ravistelee Trumpin hallintoa Yhdysvalloissa 1:57

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja tämän neuvonantajat ovat keskustelleet mahdollisuudesta korvata oikeusministeri Jeff Sessions, kertovat asiasta perillä olevat lähteet Washington Postille.

Keskusteluissa on myös pohdittu, kuka voisi korvata Sessionsin, jos oikeusministeri eroaa tai erotetaan.

Lehden lähteiden mukaan Sessionsin korvaaminen on nähty osana Trumpin liittolaisten strategiaa, jolla he yrittävät erottaa erikoissyyttäjä Robert Muellerin. Muellerin johtama FBI:n tutkijaryhmä selvittää Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan yhteyksiä Venäjään.

Washington Post kertoi aiemmin, että jotkut Trumpin asianajajista etsisivät keinoja rajoittaa Muellerin tutkintaa.

Trump kritisoi Sessionsin jääväämistä

Trump on jo aiemmin näyttänyt turhautumisensa Sessionsiin. Trump sanoi aikaisemmin New York Times -lehdelle, ettei olisi valinnut Sessionsia ministeriksi, jos olisi tiennyt tämän jääväävän itsensä Venäjä-tutkinnasta.

Sessions jääväsi itsensä Venäjä-tutkinnasta maaliskuussa sen jälkeen, kun tapaamiset Venäjän suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa tulivat julki.

Lauantaina Washington Post kertoi lähteisiinsä viitaten, että Sessions keskusteli Venäjän suurlähettilään kanssa Trumpin vaalikampanjaan liittyvistä asioista viime vuonna.

Lähteiden mukaan Kisljak kertoi Moskovan esimiehilleen, että hän keskusteli kampanjaan liittyvistä asioista Sessionsin kanssa viime vuoden presidenttikilvan aikana. Lähteiden mukaan kaksikko keskusteli muun muassa Venäjälle poliittisesti tärkeistä asioista.

Sessions on aiemmin myöntänyt tavanneensa Kisljakin kahdesti, mutta hän on useasti kiistänyt keskustelleensa Kisljakin kanssa Trumpin kampanjasta.

Aiemmin Sessionsin katsottiin olevan yksi Trumpin läheisimmistä neuvonantajista.  


Lue myös:

    Uusimmat